Notícies
Publicat el 16.07.2021
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Programació de la Festa Major d'Argentona 2021

• Del 31 de juliol al 6 d'agost, les activitats previstes es concentraran en diversos espais permanents, adoptant mesures sanitàries i control d'aforament

• Les invitacions i entrades es podran reservar a partir del 26 de juliol a l'Espai de Festa Major, ubicat a la biblioteca, i a partir del 28 també via web

Argentona tornarà a celebrar els primers dies d'agost la seva Festa Major d'estiu, després de la suspensió viscuda l'any passat per les restriccions a causa de la pandèmia. Aquesta cita clau del calendari cultural i festiu es recupera amb una intensa programació per a tots els públics, que adaptarà els espais i l'organització dels actes a les mesures vigents i control d'aforament que estableixin les autoritats sanitàries. Davant les recents resolucions establertes pel departament de Salut, també s'ha actualitzat l'horari de finalització, a la nit, de les activitatsvprevistes.

La Festa Major d'enguany girarà al voltant d'uns pocs espais permanents que acolliran el gruix de les activitats. Les escoles Argentona i Bernat de Riudemeia, la Font Picant i la Font del Mig, o el teatre La Sala, esdevindran els principals punts neuràlgics de la Festa i els escenaris de concerts i espectacles aquelles propostes de cultura popular.

Actes de la Festa

La programació ha volgut tenir molt en compte el sector cultural, així com els professionals i companyies locals i el teixit associatiu, que han hagut de fer front a un context molt complex des de fa més d'un any.

Durant el cap de setmana previ, la Festa Major d'Argentona escalfarà motors amb diverses propostes, entre les quals hi destaca l'obra teatral Els Brugarol de Ramon Madaula. Dilluns 2 d'agost s'accelerarà el ritme amb el concert d'Argentona Cor de Góspel; l'irreverent senyor Barragan, que presentarà un singular espectacle de màgia; i per tancar el dia, un dels plats forts d'aquesta Festa Major, el concert  de Mishima a l'escola Argentona.

Dimarts 3 d'agost a la tarda arribarà el tret de sortida oficial, amb la tradicional repicada de campanes i llançament de coets. I al vespre, el personal sanitari del Centre d'Atenció Primària d'Argentona serà el protagonista del pregó de Festa Major, des de la casa Puig i Cadafalch. El grup tribut Abba, The New Experience serà l'encarregat de tancar la nit de vigília, prèvia a la festa local en honor a Sant Domingo.

4 d'agost

El dia 4 d'agost estarà marcat al matí per la 71ª Festa del Càntir, cites institucionals i tradicionals com el Vot de Poble, a càrrec de l'alcaldessa d'Argentona,  o l'acte religiós de la benedicció de les aigües i els càntirs de l'any. Arrencaran també d'altres propostes, com les Tardes Familiars a la Font Picant, fins al dia 6, amb circuits, tallers i espectacles per a tota la família; i també s'estrenarà La Garrinada, amb el primer dels tres dies de concerts i propostes musicals a l'escola Argentona adreçat al públic jove.

El dimecres 4 també ens depararà un magnífic concert de Festa Major amb l'Orquestra Cimarron, amb doble passi a La Sala; els dies següents no hi mancaran tampoc propostes esperades com les havaneres, les sardanes,  d'altres més íntimes a la Font del Mig, com el concert d'Alba Carmona. I les cites esportives habituals, de la cursa i la pedalada popular, la ballada de gegants o l'espectacle de foc dels Diables, que introduiran, això sí, petits canvis per adaptar-se a les circumstàncies del moment.

Entrades i invitacions

Un dels aspectes més destacats a tenir en compte serà la necessitat de fer reserva prèvia per assistir als actes. L'aforament serà limitat i amb places de seient. Es descarten els actes itinerants o cercaviles al carrer.

La majoria d'activitats seran gratuïtes, i només l'espectacle Volare del 31 de juliol i la representació teatral Els Brugarol de l'1 d'agost, ambdós a La Sala, i el passi de La Traviata de Giuseppe Verdi, del 3 d'agost al Centre Parroquial, seran de pagament, a banda de l'entrada especial per als concerts de La Garrinada.

A partir del dilluns 26 de juliol ja es podran obtenir les invitacions i les entrades a l'Espai de Festa Major que s'ubicarà a la biblioteca municipal, en horari d'11 a 14 hores i de 17 a 20 hores. I a partir del dimecres 28 de juliol, també telemàticament des de l'app de Festa Major i al web www.argentona.cat/festamajor2021.

Podeu consultar tots els detalls de la programació al següent enllaç:

Festa Major 2021

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800