Opinió Grups Municipals
Publicat el 14.01.2020
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Tots x Argentona - (setembre-octubre 2019). La 70a Festa de la Vellesa
  • Estem contents que any rere any es continuï celebrant la Festa la Vellesa. Des d'aquí felicitem i animem als membres del patronat a continuar amb aquesta tradició i que cada any hi pugui haver més participació per part dels nostres avis i àvies. A la “Festa la Vellesa” la gent gran de la nostra Vila en són els protagonistes per unes hores, i ho fan acompanyats d'una persona molt especial per a ells, un fill o filla, nét o néta, nebot o neboda, un veí o veïna….. i entre tots intentem se sentin estimats, valorats, acollits i acompanyats.

    Ells són una font de saviesa, de maduresa, pou d'històries i anècdotes recollides al llarg de tota la vida, i disposades sempre a compartir-les. Una de les imatges que ens sembla més boniques és la passejada pel carrer Gran, amb tots els avis i àvies ben acompanyats de bracet, amb el so de les gralles, els gegants i els més menuts que es van afegint al darrere; tots junts fins a la plaça Nova, on poden fer petar la xerrada a taula mentre esmorzen. Després de regalar-los un petit obsequi arriba el moment dels parlaments dalt de l'escenari: Els padrins de la festa (a qui també agraïm la seva predisposició), pubilles i hereus, la regidora de gent gran (així és com es va presentar) i l'Alcalde. VOLEM ANIMAR A TOTHOM A PARTICIPAR EN AQUESTA FESTA TAN ENTRANYABLE Cal dir que vàrem trobar la intervenció de l'Alcalde buida de contingut i poc encertada.

    Tenint en compte que ha sigut la 70a Festa de la Vellesa, s'hauria pogut esmerçar una mica més en aquesta en comptes de dir que ja estan treballant per la que farà 100. D'entrada, per a la Festa de l'any que ve, des de Tots per Argentona els demanem que renovin les cadires, tan incòmodes per a la gent gran, i que hi hagi disponible algun lavabo públic (només cal que obrin el del casal d'avis o el de la sala). També hauria estat una deferència que els representants del govern haguessin tingut la delicadesa de quedar-se a l'acte i no marxar després dels seus propis parlaments; creiem que el patronat de la vellesa, els padrins i les àvies i avis del poble s'ho mereixen sobradament.

    Per acabar volem animar a tothom a participar en aquesta festa tan entranyable, sigui com a avi o àvia, com a col•laborador, o participant activament amb el patronat de la vellesa que l'organitza

    Article publicat al Cap de Creus

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800