Ajuntament d'Argentona
 • Comencem el nostre passeig des de la plaça Nova, un dels centres neuràlgics de l'activitat d'Argentona. Al costat hi trobem el tramvia que va unir Mataró i Argentona durant gairebé 40 anys i va ser testimoni de moltes històries d'amor entre gent de Mataró i Argentona. A la plaça s'alça La Sala, antic cinema i teatre reformat com a nou espai escènic de la vila. Al voltant de la plaça Nova hi ha un bon nombre de bars i restaurants on ens podem aturar per prendre un refrigeri o fer algun àpat.

  Ens enfilem pel carrer Gran, esquitxat de comerços tradicionals, on podrem aturar-nos per gaudir dels productes artesans, els embotits i d'altres viandes de gran qualitat.

  Seguint el carrer pel costat dret arribem a la Font de Sant Domingo. El 4 d'agost, coincidint amb els dies de la Festa Major, es fa l'acte de la benedicció de les aigües, tradició que té el seu origen en l'antic aplec de Sant Domènec, iniciat el segle XVII, en què la vila féu un vot de poble al sant per tal que protegís les aigües de l'epidèmia que afectava tot el país. Aquesta tradició ha donat lloc actualment a la Festa del Càntir d'Argentona, la qual es complementa amb una gran Fira Internacional de Ceràmica i Terrissa.

  Retrocedint uns pocs metres fins al punt on es bifurca el carrer Gran arribarem a la plaça de Vendre, i al costat la inconfusible imatge de la Casa Puig i Cadafalch, habitatge modernista edificat entre els anys 1897 i 1905 per l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch com a casa d'estiueig per a la seva família.

  Continuem pel carrer Torras i Bages fins a la plaça de l'Església, on podrem visitar l’Església de Sant Julià (segle XVI), d'estil gòtic tardà. A la mateixa plaça trobem el Museu del Càntir, únic en la seva especialitat. Compta amb més de 4000 exemplars de totes les procedències i tipologies, des de l'Edat de Bronze a Picasso.

  Ben a prop hi ha l'edifici de finals del segle XVI conegut com a Casa Gòtica. Aquest era un casal d'estil gòtic tardà, del qual resten alguns elements arquitectònics originals, com el portal rodó o els arcs ogivals de l'antic porxo.

  Agafem el vehicle o bé si volem fer una passejada, no ens podem perdre la visita a la Font Picant, un espai emblemàtic d'Argentona i amb molta història que s'ha convertit en un dels principals llocs de lleure dels argentonins on gaudir del contacte amb la natura.

  Si el que prefereixes és deixar el centre i endinsar-te pels boscos i la formidable natura que rodeja Argentona, et convidem a conèixer les nombroses rutes que trobaràs al web, entre les quals t'animem a pujar fins al Castell de Burriac que, tot i que pertany al terme municipal de Cabrera de Mar, és un altre dels espais que els argentonins senten com a propi i un fantàstic mirador cap al mar i la muntanya.

  pestanya_rutes i senderspestanya_llocs interès