Opinió Grups Municipals
Publicat el 19.04.2018
PSC - Escoles bressol municipals, una altra oportunitat perduda
 • Les escoles bressol d'Argentona han estat notícia. Per diversos motius. El primer perquè el deute de la Generalitat de Catalunya a l'Ajuntament per al seu manteniment és de 1.230.800 euros, entre els anys 2010 i 2017. Ho hem sabut per la resposta del govern municipal a una pregunta del grup socialista.

  Si comptabilitzéssim les aportacions extraordinàries que ha fet la Diputació de Barcelona en aquest període, per suplir l'incompliment de la Generalitat, la xifra es reduiria a 680.425 euros. Però creiem que no s'ha de comptabilitzar, ja que l'Ajuntament deixa de rebre igualment els ajuts de la Diputació per a altres finalitats. 

  L'import de més d'1,2 milions que ens deu la Generalitat és una xifra gens menyspreable per un municipi com el nostre. És per això que hem instat al govern municipal a prendre les mesures necessàries per reclamar aquesta quantitat, fins i tot amb actuacions judicials si cal, com han fet altres ajuntaments als qui la justícia ha donat la raó.

  Encara hi ha més. Finalment el municipi ha convocat el concurs públic per adjudicar la gestió de les escoles bressol, després d'insistir a preguntar-ho el PSC al ple. La sorpresa ha estat que la durada de la concessió és només d'un any. Un termini massa curt que no ajuda gens a consolidar un projecte educatiu. Més preocupant resulta que el concurs no contempla clàusules socials per a evitar la precarització del sector i per tant va en detriment de la qualitat educativa dels nostres fills i filles. El govern municipal s'ha dedicat a facilitar que s'hi presentin empreses del sector serveis, normalment multinacionals, a les que prioritàriament els preocupa el compte de resultats. No s'ha preocupat ni d'una millora qualitativa del servei, ni de nous projectes o noves dinàmiques educatives o nous enfocaments pedagògics.

  En definitiva, una altra oportunitat perduda, per mor del mal govern local.

  Publicat al Cap de Creus 

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800