Opinió Grups Municipals
Publicat el 28.02.2016
PSC - El debat de la biblioteca
  • Des del govern hem obert el debat sobre la ubicació de la nova biblioteca d'Argentona. L'obertura d'aquest debat és una bona notícia ja que per primera vegada tenim àmplies possibilitats d'executar un projecte llargament ajornat en el temps, de fet som dels pocs municipis de la província de Barcelona que encara no tenim un dels pocs equipaments bàsics que la legislació municipal ens obligava a tenir, i, aquesta és la mala notícia, estem a la cua dels municipis sense biblioteca.

    Aquests darrers dies, i davant la possibilitat que la Diputació de Barcelona hagi posat el projecte d'Argentona dins de les seves prioritats, s'ha obert el debat sobre la seva ubicació. A priori només hi ha dos emplaçaments possibles, sense desmerèixer altres possibilitats, això només vol dir que seria relativament senzill realitzar el projecte en qualsevol dels dos emplaçaments que són el de Can Doro i el del solar que tenim al costat del CAP, tots dos solars són de titularitat municipal, això és el que facilita una ràpida resolució del projecte. Les altres possibles ubicacions són més complexes ja que o bé no són solars municipals o estan a l'espera d'altres projectes.

    En qualsevol cas, dins d'aquest debat, hem de vetllar per què la ubicació definitiva sigui una oportunitat per Argentona, ja sigui per tancar les ferides del municipi o bé per obrir noves expectatives territorials a la vila, ja sigui per crear una nova centralitat al municipi, en el cas del solar del costat del CAP, o bé tancar definitivament Can Doro amb els condicionants patrimonials que té. En qualsevol cas el debat ha de servir per exposar els pros i contres de totes les ubicacions i ser capaços de trobar, entre tots, el punt mig d'acord que necessita un projecte d'aquestes dimensions per Argentona.

    Publicat al Cap de Creus

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800