Ajuntament d'Argentona
 • En els darrers anys ens està passant el millor que ens pot passar. Vivim en un país on la ciutadania organitzada estem fent possible una altra manera de fer política des de les institucions. I ho estem fent amb una inequívoca voluntat de deixar enrere la vella política de partits, institucionalitzats i instal·lats en el poder, de la qual ens ha costat molt començar-nos a desprendre.

  De l´única política de la que volem participar és d'aquella que es deixa tocar per les necessitats, les urgències i els interessos col·lectius de les persones (aquesta ha estat i és la nostra prioritat). I en segon lloc, però igual d'important, una política que es deixa tocar pel que es deixa tocar pel mandat ciutadà: que es mandat ciutadà responsabilitza de no decebre el mandat ciutadà pel que fa a l´ètica dels qui tenim un encàrrec polític.

  És per això que, quan en les 2 darreres setmanes hem vist activar-se l'espectre de les clàssiques estratègies pactistes entre CUP, PSC, ICV per assaltar l'alcaldia d'Argentona, amb la decisió innegociable d'excloure'ns d'aquest projecte, no només hem tingut la impressió de retrocedir en el temps sinó, més greu encara: hem sentit que se'ns estava arrabassant bona part del projecte que estem construint i que forma part del temps polític contemporani que està vivint el nostre país.

  No és possible construir veritables alternatives de govern rupturistes i profundament renovadores quan es tiren endavant pactes justament amb aquells mateixos partits que s'han criticat durant la campanya electoral i fent-ho, a més, en detriment d'altres complicitats i afinitats polítiques que s'han anat teixint de manera natural.

  Des de Tots per Argentona no contribuirem a fer una vella política en la que no creiem. Des de Tots per Argentona no «estarem a l'oposició», no «farem oposició», farem proposició i proposició totes aquelles i aquells que ho vulgueu ens trobareu a l'Ajuntament treballant i defensant les propostes del nostre programa electoral. Perquè per nosaltres sí que «tot encara és possible i tot està per fer».

  Publicat al Cap de Creus

Publicat el 30.06.2015