Ajuntament d'Argentona
Un col·lectiu d'artistes argentonins impulsa un festival d'arts escèniques

Sense_portesEl col·lectiu "Sense Portes" vol revifar el festival que va néixer, amb el mateix nom, l'any  2007. L'experiència només va viure una primera edició però els seus impulsors estan decidits a tornar-la reactivar i donar-li continuïtat. Amb aquest objectiu proposen la creació d'un "Festival d'arts escèniques a llocs insòlits o inusuals. Obrim els espais que durant tot l'any estan tancats o destinats a altres usos per a convertir-los en espais de representació d'arts escèniques. Aquests llocs inusuals inclouen, a me's del carrer, qualsevol espai susceptible d'acollir com a mi'nim un actor/actriu i una persona de pu'blic: una habitació d'un pis, un cotxe, un balcó, armari, nevera, terrat, façana d'un edifici, parades del mercat, aparador de botiga, jardí privat o pu'blic, vesti'bul, escala de veïns, ciberespai, etc."


El Festival Senseportes proposarà, durant el tercer cap de setmana del mes de setembre (15 de setembre), un espai obert on les companyies d'arts escèniques, que presentin les seves propostes al carrer o altres llocs insòlits, podran venir a presentar-les en un espai urbà d'Argentona.


En un comunicat fet públic pel Col·lectiu Senseportes, els organitzadors admeten que "som conscients de que un nou Festival s'ha de fer des de la voluntat d'omplir un buit i aportar alguna cosa que els altres esdeveniments no aporten encara, que tingui un format diferent inexistent al mapa cultural català i que tingui en compte, a me's, les circumstàncies actuals de crisi econòmica".


El Festival atorgarà uns premis amb una dotació econòmica i assumirà les despeses que les companyies tinguin com a resultat de la seva participació al Festival. A me's, les companyies podran establir un sistema de taquilla inversa on el pu'bic paga a la sortida o, per a les actuacions al carrer, passar la gorra a l'acabament de l'espectacle. El premis seran els següents:
Premi Clau Mestra (Premi del pu'blic). 1.500,00 € Premi Pom d'Or (Premi del jurat). 1.000,00 €
Premi Frontissa d'Argent (2n. premi del jurat). 500,00 €


Els interessats a participar podeu enviar les vostres propostes a:senseportes@gmail.com, tot adjuntant:


• Cv de la cia. o artista
• Dossier de l'espectacle que inclogui fitxa tècnica, especificant què aporta
la cia. i què ha d'assumir l'organització.
• Fotografies en bona qualitat, si e's possible un mida mi'nima de 15 x 10
cm a 300 pi'xels de resolució.
• Enllaç a un vi'deo de l'espectacle (si el teniu)
• Telèfon fixe i mòbil + nom i cognoms de la persona de contacte.
• Pàgina web (si la teniu)


Més informació: http://www.senseportes.com/

Publicat el 13.06.2013