Ajuntament d'Argentona
QuŔ faries a Argentona amb 500 mil euros?

L’Ajuntament d’Argentona inicia aquest any un projecte innovador i ambiciˇs en l’Ómbit de la participaciˇ ciutadana: un pressupost participatiu amb el qual els ciutadans i ciutadanes podran debatre i decidir el destÝ de 500 mil euros de la partida d'inversions del pressupost municipal per a l’any 2017.

El pressupost municipal Ús l’eina mÚs important que tenen els governs per donar resposta a les necessitats del municipi i la seva ciutadania. Gran part del pressupost municipal es destina a cobrir les despeses corrents de l’Ajuntament per al funcionament del dia a dia. La partida d’inversions permet a l’Ajuntament realitzar actuacions de ciutat i projectes que s’associen generalment a l’espai p˙blic, l’urbanisme, equipaments o la mobilitat.

Com funcionarÓ aquest procÚs participatiu?

Al llarg del 2016 s'han dut a terme diverses fases que han culminat amb una consulta ciutadana adrešada a totes les persones empadronades al municipi majors de 16 anys. Durant el febrer i el marš es van recollir prop de 250 propostes i iniciatives de la ciutadania. Posteriorment es va dur a terme un treball de valoraciˇ tŔcnica i de viabilitat de les propostes per part de responsables i tŔcnics municipals i, a continuaciˇ, un retorn a la ciutadania sobre quins projectes podien tenir continu´tat i quins no en el procÚs participatiu. 

Una cinquantena de ve´ns i ve´nes van avaluar i decidir els projectes mÚs interessants per al municipi mitjanšant diversos grups de debat. Al mes de juliol, una taula final amb representants de tots els grups de debat participants, va definir les propostes finalistes que s'han presentat a la consulta ciutadana. A principis d'octubre es va celebrar aquesta consulta per dues vies: el sistema tradicional d'urna i com a principal novetat la votaciˇ electr˛nica mitjanšant el DNI i el n˙mero de telŔfon m˛bil.