Argentona.cat - AJUNTAMENT D'ARGENTONA

L'Ajuntament a les xarxes socials
Facebook Twitter Flickr Youtube
Vine a Argentona
VISITES IMPRESCINDIBLES
 • Comencem el nostre passeig des de la plaįa Nova, un dels centres neurālgics de l’activitat d’Argentona. Al costat hi trobem el tramvia que va unir Matarķ i Argentona durant gairebé 40 anys i va ser testimoni de moltes histōries d’amor entre gent de Matarķ i Argentona. A la plaįa s’alįa La Sala, antic cinema i teatre reformat com a nou espai escčnic de la vila. Al voltant de la plaįa Nova hi ha un bon nombre de bars i restaurants on ens podem aturar per prendre un refrigeri o fer algun āpat.

  Ens enfilem pel carrer Gran, esquitxat de comerįos tradicionals, on podrem aturar-nos per gaudir dels productes artesans, els embotits i d’altres viandes de gran qualitat.

  Seguint el carrer pel costat dret arribem a la Font de Sant Domingo. El 4 d'agost, coincidint amb els dies de la Festa Major, es fa l’acte de la benedicciķ de les aigües, tradiciķ que té el seu origen en l’antic aplec de Sant Domčnec, iniciat el segle XVII, en quč la vila féu un vot de poble al sant per tal que protegís les aigües de l’epidčmia que afectava tot el país. Aquesta tradiciķ ha donat lloc actualment a la Festa del Cāntir d’Argentona, la qual es complementa amb una gran Fira Internacional de Cerāmica i Terrissa.

  Retrocedint uns pocs metres fins al punt on es bifurca el carrer Gran arribarem a la plaįa de Vendre, i al costat la inconfusible imatge de la Casa Puig i Cadafalch, habitatge modernista edificat entre els anys 1897 i 1905 per l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch com a casa d’estiueig per a la seva família.

  Continuem pel carrer Torras i Bages fins a la plaįa de l’Església, on podrem visitar l’Església de Sant Juliā (segle XVI), d’estil gōtic tardā. A la mateixa plaįa trobem el Museu del Cāntir, únic en la seva especialitat. Compta amb més de 4000 exemplars de totes les procedčncies i tipologies, des de l’Edat de Bronze a Picasso.

  Ben a prop hi ha l’edifici de finals del segle XVI conegut com a Casa Gōtica. Aquest era un casal d’estil gōtic tardā, del qual resten alguns elements arquitectōnics originals, com el portal rodķ o els arcs ogivals de l’antic porxo.

  Agafem el vehicle o bé si volem fer una passejada, no ens podem perdre la visita a la Font Picant, un espai emblemātic d’Argentona i amb molta histōria que s’ha convertit en un dels principals llocs de lleure dels argentonins on gaudir del contacte amb la natura.

  Si el que prefereixes és deixar el centre i endinsar-te pels boscos i la formidable natura que rodeja Argentona, et convidem a cončixer les nombroses rutes que trobarās al web, entre les quals t’animem a pujar fins al Castell de Burriac que, tot i que pertany al terme municipal de Cabrera de Mar, és un altre dels espais que els argentonins senten com a propi i un fantāstic mirador cap al mar i la muntanya.

  pestanya_rutes i senderspestanya_llocs interčs
T'ha estat útil aquesta informaciķ?  Sí  No