Argentona.cat - AJUNTAMENT D'ARGENTONA

L'Ajuntament a les xarxes socials
Facebook Twitter Flickr Youtube
Propostes
Exposiciķ: Dissenys i cerāmica 3D
 • Dates: 
  Del 6 al 22 de juliol
 • Horari: 
  Durant els dies de la Fira 6, 7 i 8 de juliol: de 10 a 14 h i de 17 a 22 h
  Després de la Fira:
  Dimarts a dissabte de 17 a 20 h
  Diumenge d'11 a 14 h
 • Lloc: 
  Sala d'exposicions Casa Gōtica
 • Organitza:
  Museu del Cāntir
 • Preu: 
  gratuīt
 • Web: 
  www.museucantir.org
 • Cerāmica 3D i disseny

  L’exposiciķ Dissenys i Cerāmica 3D és una mostra de les possibilitats que ens brinda la impressiķ 3D cerāmica. Per fer-ho Protopenedčs ha produīt una sčrie de peces prōpies i de diferents dissenyadors on es poden observar diferents implementacions, resultats , materials i tecnologies.

  La mostra té una vocaciķ didāctica i recull una vintena d'obres que presenten el resultat final així com parts del procés o errors d'impressiķ per tal d’apropar el visitant a aquesta tecnologia amb totes les seves virtuts i dificultats.

  Cerāmica Baltā i Protopenedčs pioners en un mķn ple de possibilitats.

  Martí Baltā dissenyador multidisciplinar dirigeix des de fa quatre anys Protopenedčs, empresa dedicada al modelat digital i la impressiķ 3D directa en cerāmica.

  Protopenedčs és la branca I+D de Cerāmica Baltā, taller familiar regentat per Josep Maria Baltā i dedicat a la cerāmica artística i decorativa.

  L’escultura, els motlles i la immediatesa de certs projectes van portar a Martí Baltā a interessar-se per la impressiķ 3D quan encara no existia la possibilitat de imprimir directament amb cerāmica.  La primera impressora 3D apareix al taller de Cerāmiques Baltā el 2014, aleshores la impressiķ directa en cerāmica es trobava tan sols de manera experimental en certs centres d'investigaciķ o universitats estrangeres especialitzades. La recerca de Protopenedčs va comenįar intentant implementar la impressiķ de resines rígides coneguda com SLA a la producciķ del taller, imprimint directament els prototips per als motlles de colat. Paralˇlelament s’inicia un procés de recerca on colˇlaboren puntualment institucions com el IQS i on es comenįa a provar de implementar la impressiķ directa de cerāmica o bé d’escaiola per a la impressiķ de motlles de colat i premuda.

  La recerca s’estén fins al 2016 on grācies al suport d'empreses estrangeres i a la colˇlaboraciķ del IQS es realitzen les primeres proves de cerāmica impresa en tecnologia Binder Jet.

  Ja a finals de 2016 s'implementen al taller els materials per imprimir peces de joieria i incrustacions de porcellana 3D.

  El 2017 entrarā al taller la māquina de LDM que amb el suport de la empresa catalana SIO2 completarā amb una tercera tecnologia les possibilitats d'imprimir directament amb cerāmica.

  Avui per avui Protopenedčs és una de les poques empreses europees que estā oferint els servei de modelat digital i d'impressiķ 3D cerāmica amb tres de les quatre tecnologies existents actualment.

  Protopenedčs

Publicat el 08.06.2018