Ajuntament d'Argentona
  • Malgrat totes les dificultats, hem votat. Malgrat l'oposició d'un estat contrari, que ha emprat tots els mecanismes de què disposa per intentar impedir-lo, a Argentona i a la majoria de pobles i ciutats de Catalunya, hem votat.

    Enumerar la quantitat i la qualitat dels impediments que l'estat ha posat en marxa per impedir el referèndum es faria fins i tot tediós. La majoria d'aquests impediments han fregat el límit de la legalitat, si no és que l'han vulnerat del tot. Malgrat això, hem votat.

    Des del mateix moment de l'obertura dels col·legis electorals, ja teníem coneixement de les càrregues que la policia espanyola havia fet a Barcelona. Gràcies a les xarxes socials i els mitjans de comunicació tots en teníem coneixement i podíem veure la cruesa de les imatges. Policies molt ben equipats atacaven la gent que feia cua per anar a votar, res no importava que fossin àvies, nens, noies i nois joves… colpejaven i ferien a tothom i s'emportaven urnes. Malgrat això, hem votat.

    Tothom va continuar anant als col·legis electorals, malgrat que, a més a més, calia fer cua molta estona i que plovia de tant en tant.

    S'ha votat a tot arreu, malgrat que en alguns llocs l'ajuntament s'hi va posar d'esquena. A Argentona no hem tingut aquest inconvenient. Hem tingut una participació lleugerament superior a la mitjana. S'ha votat, tot i que se sabia que havien atonyinat gent a Dosrius i que teníem la policia espanyola a prop. S'ha votat gràcies a la bona feina dels voluntaris i malgrat el boicot a la xarxa de les dades del cens.

    Potser el govern espanyol hauria pogut convèncer a l'opinió internacional de la suposada manca de garanties del referèndum, però amb la utilització de la violència ha malbaratat la credibilitat que podia tenir.

    Senyor Rajoy, hem votat, i ja sap el resultat.

    Publicat al Cap de Creus

Publicat el 24.11.2017