Ajuntament d'Argentona
  • En les últimes setmanes, molts pactes de govern que incloïen el PSC s'han trencat. Especialment aquells que estaven formats per partits d'esquerres. I Argentona no ha estat una excepció. Ha estat una qüestió de coherència política, tot i l'entesa dels quatre grups que fins ara composaven el govern.

    Des de fa anys el PSC ha renunciat a bona part del seu llegat fundacional. Els últims dirigents han anat fent una defensa del règim del 78 com a únic tret diferencial dels seu discurs polític. Això, i el seguidisme del PSOE, els ha portat a alinear-se amb les polítiques repressives del PP i arribar a participar fins i tot en manifestacions al costat d'organitzacions gens democràtiques.

    CADA ARGENTONÍ I ARGENTONINA HA DE PODER MANIFESTAR EL SEU ACORD O DESACORD AMB QUE CATALUNYA ESDEVINGUI UN ESTAT INDEPENDENT AMB FORMA DE REPÚBLICA.

    Els intents d'equidistància dels dirigents locals han estat lloables, però han resultat impossibles. No es pot estar alhora amb els agressors i els agredits, governar amb Ciutadans a moltes poblacions i a Argentona amb la CUP i ERC, manifestar-se amb ultres i lamentar les agressions de la policia, col·locar membres al Tribunal Constitucional i queixar-se de la suspensió de la lleis socials pel mateix tribunal, denunciar retallades i aplaudir a Josep Borrell, fer responsables als altres de la pobresa energètica i ocupar consells d'administració d'empreses d'aquest sector, declarar-se d'esquerres i ser contraris a què la gent s'expressi democràticament a les urnes...

    L'etapa que ara comença en la política municipal serà molt més coherent. Sense esquerdes. Podrem deixar de fer equilibris impossibles i exercirem amb total naturalitat una política d'esquerres i sobiranista. Sense falsos debats. I estarem al costat de la gent, de la nostra gent, que està demostrant dia a dia com es defensa un nou país, una nova República catalana.

    Publicat al Cap de Creus

Publicat el 16.11.2017