Ajuntament d'Argentona
  • Aviat sortirà a concurs la gestió de l'escola bressol «El cargol treu banya» del Cros, després d'haver-se complert els anys de concessió de l'empresa que l'ha estat gestionant fins ara. El concurs d'adjudicació d'un servei municipal a una empresa privada és un procediment que requereix la intervenció d'una mesa de contractació i, en el cas de les escoles bressol, també d'un comitè d'experts acreditats en el camp de l'educació.

    Aquests són procediments complexos i rigorosos que procuren assegurar una bona gestió del servei que s'adjudica. Tanmateix, a ICV no volem que la gestió de les escoles bressol s'hagi de renovar periòdicament. Canviar d'empresa pot suposar un trasbals en la gestió i en el model educatiu, i creiem que ens el podríem estalviar. Per això la regidoria d'Educació proposa municipalitzar el servei de les dues escoles bressol d'Argentona.

    La municipalització suposarà el control directe de la gestió per part de l'Ajuntament i la igualtat de criteris pedagògics de les dues escoles bressol. Per als usuaris no ha de suposar cap increment econòmic. La regidoria d'Educació té molt clar que més aviat cal anar augmentant les bonificacions a les famílies que ho necessitin.

    La municipalització també pot ser positiva per assegurar els drets dels treballadors d'aquests serveis.

    Pel que fa a les empreses privades que treballen per a l'Ajuntament, cal dir que els termes de contractació actuals no donen gaires garanties als treballadors. En aquest sentit, som partidaris de proposar el «Salari Mínim Local», que els sindicats recomanen i que recentment s'ha posat en pràctica a l'ajuntament de Barcelona. El SML té com a objectiu assegurar uns salaris justos i alhora protegir els drets dels treballadors i treballadores de les empreses que contracta.

    Publicat al Cap de Creus

Publicat el 30.04.2016