Ajuntament d'Argentona
  • El pressupost municipal del 2016, pel que fa a les regidories d'Educació i Cultura, manté els serveis i activitats d'aquest any amb algunes novetats i projectes nous. En Educació, la novetat és el projecte musical Banda Bufera, que permetrà als alumnes de les escoles incrementar els seus coneixements musicals. De moment només inclou dues escoles, i en els propers anys s'ampliarà a la resta. Compta amb un pressupost de 17.000 euros per l'exercici de 2016. També hi ha la reestructuració educativa del Centre Obert, conjuntament amb Serveis Socials, així com la consolidació del projecte Habilitats Parentals i, per altra banda, l'Espai de Debat Educatiu, adreçat a establir diàleg permanent entre educadors, pares i responsables municipals.

    A Cultura, hi ha la novetat dels intercanvis culturals amb Aubagne, que s'estan concretant, i que giraran entorn de la dansa.

    De les activitats culturals habituals, podem dir que la Temporada d'Arts Escèniques (aquest any amb participació d'artistes locals) té un pressupost de 40.000 euros, el Sense Portes 25.000, i la Setmana de la Memòria Històrica 12.000. Es mantenen el Premi Burriac i el Certamen Literari; també la Big Band, que podrem veure actuar en més d'una ocasió. La biblioteca (amb un pressupost de 9.000 euros) continuarà oferint el bon funcionament actual i portant a terme activitats ja conegudes: el taller d'Escriptura Creativa, els Contacontes amb Valors, el calendari d'Advent…

    El Museu del Càntir tindrà un increment pressupostari d'un 23% i, entre les seves activitats habituals, consolidarà la novetat de fer la Fira de Ceràmica i Terrissa els primers dies de juliol.

    Per últim, tot i que és un projecte compartit entre regidories, destaquem la 1a fase de les obres de rehabilitació de la casa Puig i Cadafalch, que vénen totalment subvencionades, amb un cost de 424.000 euros.

    Publicat al Cap de Creus

Publicat el 31.12.2015