Notícies
Publicat el 30.04.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Les UCIs al Salut Exprés
El programa entrevista a la Dra Mari Carmen de la Torre i la infermera Ivana Anglade de l'Hospital de Mataró
Les UCIs al Salut Exprés

El programa de Ràdio Argentona 'Salut Exprés' presentat per Joan Batlle i Albert Palaudàries, han convidat a la Dra. Mari Carmen de la Torre i la infermera Ivana Anglade, ambdues professionals de l'Hospital de Mataró,  per parlar de les Unitats de Cures Intensives (UCI).

La doctora ha començat l'espai definint les UCIs com "aquell equip de persones professionals formades en l'àmbit del pacient crític, aquell pacient que la seva vida està en alt risc de mortalitat, però també amb una alta probabilitat de supervivència si fem bé les coses". Entre les tasques principals d'una UCI, la infermera Ivana Anglade explica que "estem centrats al pacient i també a la família, fer-les participatives en la cura i l'atenció del pacient... fer-los sentir un més de l'equip. I al pacient, que és el centre de totes les seves cures".

El programa ha centrat l'atenció a la complexitat de la tecnologia que s'utilitza a les UCIs, al tipus de pacient que atenen i, també, a l'equip humà necessari que hi ha d'haver al darrere de cada un d'ells. La infermera detalla que "com a mínim hi ha de ser la infermera, el metge, l'auxiliar, també hi ha l'activitat del fisioterapeuta, el logopeda, el servei de neteja, el portalliteres", i tot aquest personal s'ha de "multiplicar per cada torn, que n'hi ha de matí, tarda i nit", puntualitza la doctora.  

El Salut Exprés s'emet cada dimarts a les 12h i en redifusió els dijous a les 20h i diumenge a les 16h.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800