Notícies
Publicat el 11.04.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Tot a punt per a la posada en marxa del programa de voluntariat d'acompanyament 'Grans Actius'
Ja hi ha vint persones inscrites
Grans actius argentona

Presentació de 'Grans Actius' al CAP d'Argentona

Només falta la signatura del director de l'Àrea Bàsica de Salut d'Argentona perquè entri en funcionament el programa de voluntariat 'Grans Actius', impulsat per la Federació Catalana de Voluntariat Social. Després d'un any de treball dedicat al disseny del seu funcionament i gestió, coordinat conjuntament entre la Federació i l'equip de l'ambulatori, tot està ja preparat i a punt per a la seva posada en marxa.

'Grans Actius' és un programa de voluntariat d'acompanyament a visites mèdiques programades adreçat a persones amb malalties cròniques, en situació de dependència o amb discapacitat. La iniciativa, que es gestionarà directament des de l'ambulatori local, compta ja amb vint persones inscrites, segons informa Noemí Sanmartí, tècnica del projecte de la Federació Catalana de Voluntariat Social.

Per oferir aquest servei, el projecte disposa a Argentona d'un equip de voluntariat format per quatre integrants. Aquests es comprometen a estar disponibles almenys dos dies cada setmana. En rebre una sol·licitud, el personal de l'ambulatori contacta amb un dels voluntaris per encarregar-li una tasca. Una vegada assignada, el voluntari es fa càrrec d'acompanyar l'usuari en el trajecte d'anada i tornada a la seva cita mèdica. Considerant que la recollida s'efectua directament a la porta de la casa, és necessari que les persones que s'acullen a aquest servei disposin d'un cert grau d'autonomia.

L'any 2012, la Federació Catalana de Voluntariat Social va llançar el projecte 'Grans Actius' amb l'objectiu de fomentar el voluntariat entre la població sènior. Des de llavors, ha estat implementat en diverses localitats del territori en resposta a la sol·licitud de diferents entitats o professionals. En el cas d'Argentona, la iniciativa va ser promoguda per la treballadora social del CAP, amb el suport del Consorci Sanitari del Maresme.

Tot i que de moment no es preveu necessari ampliar l'equip de voluntariat, la Federació Catalana de Voluntariat Social anima a tota la ciutadania que tingui interès a participar en futures convocatòries o a cobrir possibles necessitats que puguin sorgir, a posar-se en contacte a través del correu electrònic gransactius@voluntaris.cat o trucant directament a la Federació (93 314 19 00).

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800