Notícies
Publicat el 09.04.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Marga Bagot, la primera dona presidenta dels Amics del Museu Càntir d'Argentona
Marga Bagot, Amics del Museu del Càntir

Marga Bagot ha estat nomenada nova presidenta dels Amics del Museu del Càntir, convertint-se en la primera dona a  liderar l'entitat en els seus 73 anys d'existència. Bagot, en declaracions a Ràdio Argentona, ha expressat la seva satisfacció vers la normalització de la diversitat en els rols de lideratge de l'organització.

La nova presidenta ha explicat que amb la recent adhesió a la Federació Catalana de Jocs, Esports i Deports Tradicionals l'entitat ha ampliat les seves activitats. Ara, promou el joc del càntir en fires estatals i internacionals. Tant és així que el joc del càntir ha estat convidat a l'aplec internacional que se celebrarà a l'agost a Eslovàquia. Per a Bagot, la participació en fires representa una valuosa oportunitat per teixir vincles amb altres persones i entitats, a més de gaudir d'experiències gratificants.

A més, la nova junta dels Amics del Museu del Càntir vol atraure el públic jove amb nous projectes com la introducció d'una categoria juvenil en el concurs d'aixecament del càntir per a la festa major del 2025. Bagot, que compta amb un historial de 15 victòries i una invitació per participar en les Olimpíades d'Atenes, creu que cal revitalitzar el concurs.

Els Amics del Museu del Càntir

Des de la seva fundació l'any 1951 com a Amics d'Argentona, i la posterior reconstitució el 1963 com els Amics del Museu del Càntir amb la missió de vincular la festa major amb la Festa del Càntir, l'associació ha jugat un paper clau en la promoció de la tradició local. Entre 1975 i 1984, l'associació va gestionar el Museu del Càntir fins a la creació del Patronat Municipal del Museu, que, en col·laboració amb l'Ajuntament d'Argentona, s'encarrega actualment de la gestió d'aquesta institució.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800