Notícies
Publicat el 08.04.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
En marxa una auditoria a la xarxa d'aigua d'Argentona
L'objectiu és localitzar i arranjar les fuites d'aigua
Fuita a la xarxa d'aigua d'Argentona

Fuita a la xarxa d'aigua d'Argentona (15 de març de 2024).

Fa un parell de setmanes que es va iniciar una auditoria en les canonades d'aigua potable d'Argentona amb l'objectiu de detectar trencaments i fuites que no són visibles al llarg dels gairebé 90 quilòmetres de xarxa d'aigua del municipi. Aquesta mesura es va prendre en resposta al desajust del 48% entre el volum d'aigua adquirit a l'Ens d'Abastament d'Aigua Ter-Llobregat (ATL)i la quantitat realment facturada als abonats, una diferència que s'explica per la presència de fuites, els casos d'impagaments i el frau.

L'auditoria, que s'executarà en dues fases, s'està concentrant en primer lloc en les zones que es preveu que estiguin més afectades. Per això, es va iniciar en el veïnat de Madà on, tot i les previsions, no s'hi ha detectat cap fuita.

Xevi Collet, regidor d'Urbanisme, en declaracions a Ràdio Argentona, ha dit que després d'aquesta primera verificació, els esforços es dirigiran cap a la zona baixa del nucli urbà, on la xarxa d'aigua sofreix una major pressió, i posteriorment cap a la zona més alta, al voltant del carrer Badalona. Aquesta fase també inclourà una revisió de les canonades del Cros i de la zona industrial, així com de la sortida dels dipòsits.

La realització de la segona fase del projecte, que pretén abastar la resta de la xarxa de canonades del municipi, està pendent d'una subvenció de la Diputació de Barcelona.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800