Notícies
Publicat el 05.04.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Susana López renuncia com a portaveu i regidora socialista, però continua com a regidora no adscrita
L'exregidora socialista va presentar la seva dimissió dimarts
Susana López Regidora del PSC Ajuntament d'Argentona

Imatge d'arxiu. Susana López en l'entrevista política de Ràdio Argentona el passat mes de març

Susana López ha presentat la seva renúncia com a portaveu i regidora del Partit Socialista (PSC) a l'Ajuntament d'Argentona. Després de 12 anys com a regidora del PSC al consistori argentoní (set formant part del govern municipal) i 20 com a militant socialista, López passa a ser regidora no adscrita.

En declaracions a Ràdio Argentona, López ha explicat que la seva decisió ha estat motivada per desavinences amb l'Agrupació Local del PSC, agreujades per una oferta que va rebre de Tots per Argentona (TxA) per unir-se al nou govern municipal: "a partir d'aquell moment, es va començar a qüestionar la meva feina".

Des de la direcció del PSC a Argentona, Montse Brugal, primera secretària, atribueix les primeres friccions a la proposta de TxA que inicialment, segons Brugués, López veia amb bons ulls: "com s'explica que una regidora estigui al govern i una regidora del mateix grup estigui a l'oposició". Brugal ha explicat que a partir d'aleshores hi hagut desavinences que no s'han pogut resoldre i, per això, van demanar a la Federació comarcal un canvi de portaveu. La primera secretària també ha expressat la seva decepció per la decisió de López de mantenir l'acta de regidora.

La Federació Socialista del Maresme a través d'un comunicat fet públic avui valora la trajectòria i el compromís de Susana López, i afegeix que els canvis interns, tot i formar part de la dinàmica pròpia de les organitzacions locals, precisen de temps i formes: "la confiança i el suport mutu són imprescindibles per al bon funcionament del partit, aquestes premisses fonamentals, en aquest moment, no es donen". Miquel González, secretari d'organització, considera "natural" la renúncia de l'exregidora socialista pels resultats no assolits a les últimes eleccions municipals, afegint que la sol·licitud de substitució exercida per l'Agrupació Local va precipitar la decisió de López.

Malgrat la seva dimissió com a militant del PSC el dimarts passat, López ha assegurat que mantindrà el seu compromís amb la ciutadania d'Argentona exercint com a regidora no adscrita. "Penso que no he de deixar l'acta de regidora perquè els votants van confiar en el PSC i en mi, que era la cap de llista, perquè saben que soc una bona socialista i que portaré com a bandera els valors de justícia i igualtat en la feina que faré en el grup mixt. No puc fer una altra cosa que passar al grup mixt, amb molt de dolor", ha afirmat.

Després de la sortida de López, el PSC a l'Ajuntament d'Argentona queda representat únicament per Mar Rodríguez. L'escenari socialista local mira cap a un futur de reestructuració interna preparant l'escenari de cara les eleccions municipals del 2027.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800