Notícies
Publicat el 04.04.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Argentona acollirà per primera vegada la cursa Backyard Ultra
El Grup de Muntanya d'Argentona vol consolidar aquesta prova de resistència en el calendari internacional
Backyard Ultra Argentona
Fotografia: Joan Luque

El Grup de Muntanya d'Argentona ha incorporat una nova cita en el calendari de curses de l'entitat. El 20 d'abril, se celebrarà per primera vegada en el municipi la cursa de resistència BackyardXtrem Ultra Argentona.

La Backyard és una modalitat de cursa en què els participants han de completar el circuit de 6,706 quilòmetres en menys d'una hora. Els corredors que finalitzin la volta abans d'aquest temps poden descansar, però no se'ls permet avançar fins a la propera campanada, que senyala l'inici de la següent volta, procés que es repeteix fins que només queda un participant.

L'objectiu principal de la Backyard Ultra és completar el major nombre possible de voltes, un repte que pot fer que l'event s'allargui durant dies. Susanna Castellà, coordinadora de la cursa, opina que el circuit d'Argentona, caracteritzat per un desnivell acumulat de 300 metres i un recorregut que combina pistes i corriols, representarà un autèntic desafiament per als corredors, posant a prova la seva capacitat per acumular un elevat número de voltes. Castellà també ha explicat que la demanda per participar en la cursa ha superat les expectatives, fent necessari augmentar el nombre d'inscripcions de 60 a 70. 

Si l'organització internacional, liderada per Lazarus Lake, emet una valoració positiva tant dels resultats com de l'organització de la BackyardXtrem Ultra d'Argentona, aquesta podria ser mereixedora del silver ticket i entrar en el circuit de curses Backyard. 

L'origen de la Backyard 

La modalitat de cursa Backyard va ser creada per Lazarus Lake l'any 2011 i ha anat guanyant popularitat des d'aleshores. El nom "Backyard" es refereix al pati del darrera del ranxo que Lake té a Tennessee (EUA) i on es va celebrar per primera vegada aquesta cursa de resistència. Actualment, acull el campionat mundial de la disciplina, reunint els millors corredors internacionals en un circuit que combina trail i asfalt.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800