Notícies
Publicat el 03.04.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
L'Ajuntament suspèn durant un any la concessió de llicències d'obres per a piscines
La mesura s'ha adoptat en resposta a l'emergència per sequera
Argentona piscines

L'Ajuntament d'Argentona ha suspès la concessió de llicències per a la construcció, reforma i rehabilitació de piscines privades. Aquesta decisió, adoptada a l'últim ple i vigent durant un any, sorgeix com a resposta a la situació d'emergència per sequera.

A més de les piscines, també s'ha decidit suspendre, pel mateix període de temps, la concessió de llicències per a qualsevol obra que impliqui un excessiu ús d'aigua. Això inclou instal·lacions com a fonts ornamentals o llacs artificials, que també queden afectades per aquesta mesura.

Xavier Collet, regidor d'Urbanisme, va explicar en el ple que mentre aquesta mesura estigui en vigor, es regularan les condicions per a la construcció de piscines privades a la localitat. L'objectiu no és només adaptar-se a les circumstàncies actuals sinó també repensar el model de consum i ús de l'aigua a la comunitat. "És el moment de conscienciar-nos sobre el consum excessiu d'aigua de les piscines", va declarar Collet.

Segons la Direcció General del Cadastre (DGC) del Ministeri d'Hisenda, al 2023 Argentona disposava de 830 piscines, sis més que l'any anterior. Tot i que el municipi té una de les taxes (6,46 piscines per cent habitants) més baixes del Maresme, supera amb escreix la mitjana de Catalunya, on hi ha 195.895 piscines que equivalen a 2,45 piscines per cada cent habitants.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800