Notícies
Publicat el 02.04.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
El preu de l'aigua a Argentona s'encarirà quasi un 46% després de 13 anys amb les tarifes congelades
El Consell d'Administració d'Aigües Argentona adopta aquest increment, malgrat la recomanació d'aplicar un augment del 90%
S'encareix l'aigua en un 46%

Després de tretze anys amb les tarifes congelades, el preu de l'aigua a Argentona pujarà un 45,94% de mitjana. En funció del consum que se'n faci, el rebut de l'aigua s'encarirà entre un 34% i un 57%. La decisió, que es va aprovar en el ple municipal del 25 de març, arriba després que l'Ens d'Abastament d'Aigua Ter-Llobregat (ATL), l'empresa pública responsable de la producció i venda d'aigua, decidís aplicar un increment de la tarifa del 45,94%.

Sergi Blanco, president d'Aigües Argentona, va explicar en el ple que, segons una auditoria externa, el preu de l'aigua hauria d'augmentar un 90% per reflectir el cost real. No obstant això, el Consell d'Administració va decidir absorbir part de l'impacte de la manca d'actualització del tarifari des de l'any 2011, aplicant únicament l'increment del 45,94% que l'ATL ha imposat aquest any.

Aquest augment s'aplicarà per trams de consum. Tot i que en la quota fixa es repercutirà completament l'increment del 45,94%, la part variable de la factura d'aigua, que depèn del consum, es dividirà en tres blocs. En el primer tram la tarifa s'encarirà un 22,97%; en el segon, un 45,94%; i en el tercer, un 68,91%.

Aprovació pendent de la Comissió de Preus de la Generalitat 

La proposta d'actualització de preus dependrà de l'aprovació per part de la Comissió de Preus de la Generalitat de Catalunya. Si hi dona el seu vistiplau, els nous preus podrien entrar en vigor en un termini de dos a tres mesos. A més, és possible que aquests canvis tinguin efectes retroactius i s'apliquin des de la seva aprovació en el darrer ple municipal.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800