Notícies
Publicat el 27.03.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Les mones de Pasqua ocupen els aparadors de les pastisseries
La Pastisseria Roser i Fleca Casas ja fa dies que llueixen, als seus aparadors, tota mena de figures de xocolata
Figures de xocolata a la Pastisseria Roser

Amb l'arribada de la Setmana Santa, les pastisseries d'Argentona han desplegat tot el seu encant exhibint les tradicionals mones de Pasqua als seus aparadors. Els obradors segueixin, des de fa dies, a ple rendiment perquè els padrins i les padrines trobin la millor figura de xocolata per als seus fillols i filloles. Els pastissers, que ja han rebut encàrrecs dels més previsors, es preparen per a un cap de setmana intens en vendes.

El 'TikTak' de Ràdio Argentona ha parlat amb dos dels pastissers que aquests dies treballen a contrarellotge per tenir-ho tot a punt. Per una banda, des de l'obrador de la Pastisseria Roser, en Jonathan ens ha explicat que la campanya es presenta molt similar a altres anys i que, entre la seva clientela, solen tenir comandes de figures petites per poder-les posar a sobre del pastís. Els ous de Pasqua tornen a tenir el seu protagonisme i entre les figures tradicionals de cotxes, l'escut del Barça i els típics castells de xocolata, el pastisser destaca algunes comandes més personalitzades com la del Mario Kart, la de l'equip d'hoquei Iluro o la fotografia de la jugadora del FC Barcelona femení Aitana Bonmatí. Un cop acabin de treballar amb la xocolata, l'obrador de la Pastisseria Roser segueix amb les elaboracions de pa de pessic amb crema cremada, les trufes, però també el pastís Sara, entre altres.

Per altra banda, la Fleca Casas segueix oferint un catàleg ben ampli amb més d'una cinquantena de models diferents i, com gairebé sempre, la xocolata negra és l'ingredient principal. El mestre flequer, Manel Perez, explica que és impossible "fer mones de tots els personatges" però ofereixen la possibilitat de personalitzar-les de manera serigrafiada. Les típiques motos de xocolata, les pilotes, el Barça, els equips de futbol i bàsquet d'Argentona són algunes de les figures de xocolata "que continuen funcionant molt bé", confessa. Entre les novetats d'enguany, han creat una casa de nines que "pesa aproximadament uns 40kg" i que ocupa bona part de l'aparador de la botiga. Perez no descarta, un cop finalitzi la campanya de les mones de pasqua, oferir-la a un centre d'educació especial o una entitat local.

Finalment, els dos pastissers coincideixen a recomanar que, per evitar que la xocolata es faci malbé fins al dia de la seva entrega, es guardi en una habitació a temperatura ambient i que no hi toqui el sol directe.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800