Notícies
Publicat el 25.03.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
El pèsol torna a protagonitzar la gastronomia d'Argentona
Productors i restaurants participen en les Jornades Gastronòmiques de la 'perla verda' maresmenca
Jornades Gastronòmiques del Maresme

Més d'una vintena de municipis, entre ells Argentona, participen en les Jornades Gastronòmiques del pèsol del Maresme d'aquest 2024 i que organitza el Consorci de Promoció Turística de la comarca. 

Enguany, dos restaurant d'Argentona s'han tornat a engrescar per incloure el pèsol en alguns dels seus plats. Per una banda, el Restaurant Atahualpa proposa unes Empanades de pèsol maridat amb un vi d'Agell. Per altra banda, el Xalavia Restaurant ens proposa uns pèsols amb calamarsets, botifarra negra de Can Valls i alls tendres de Can Bellatriu.

Precisament, Can Bellatriu i en Jaume Font Collet són dos dels productors argentonins del pèsol. Can Bellatriu és un dels productors i elaboradors d'Argentona del pèsol i que pertany a la Xarxa de Productes de la Terra del Consell Comarcal del Maresme. La varietat amb la qual treballen és la d'utrillo. Un altre dels productors de pèsol a Argentona amb venda directa a mercat és en Jaume Font Collet. En el seu cas, venen directament la seva producció als mercats de Mataró (dissabte), Granollers i Canovelles.

El pèsol, conegut també com "la perla verda del Maresme", és un dels llegums amb més tradició de la nostra comarca i, fins a l'1 de maig, abraçarà la temporada de primavera amb una àmplia varietat de plats als restaurants de la comarca.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800