Notícies
Publicat el 20.03.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
La primavera s'estrena amb temps estable i assolellat
El meteoròleg del Consell Comarcal del Maresme, Quim Serra, 'agafa amb pinces' els models que pronostiquen pluja
Primavera a Argentona

Aquest dimecres 20 de març, a les 4.06 hores de la matinada, hem entrat oficialment a la primavera astronòmica i durarà 92 dies i 18 hores. Deixem enrere un hivern que ha complert totes les expectatives -poc plujós i amb temperatures per sobre de la mitjana- i comença una de les estacions tradicionalment més florides i plujoses de l'any.

Quim Serra, el meteoròleg del Consell Comarcal del Maresme, ha explicat aquest matí al TikTak de Ràdio Argentona que fins al temporal del dia 9 de març "només havia caigut un terç de la precipitació mitjana, no arribàvem al 30% de la precipitació que hauria d'haver caigut". I pel que fa a les temperatures, destaca el mes de febrer per haver superat tots els records amb una temperatura de 2,5 graus per sobre de la mitjana.

Amb l'arribada de la primavera, el meteoròleg "agafa amb pinces" els models dels mapes que a mitjà i llarg termini preveuen una primavera especialment plujosa, amb nivells per sobre dels habituals "pel que resta del mes de març, abril i maig". Si es compleixen les previsions, serien bones notícies pel que fa a la situació d'emergència per sequera però no tan bones quant a la calor. Seguirem amb temperatures altes i es preveu un estiu especialment calorós. El juliol i agost seria especialment eixut, per aquest motiu Quim Serra posa l'alerta a "unes onades de calor que poden ser importants".

Quan canviarem a l'horari d'estiu? La primavera també ens ha de portar el canvi d'hora (horari d'estiu) que suposa guanyar llum solar al matí i a la tarda. Per aquest motiu, la matinada del 30 al 31 de març hem d'avançar una hora els rellotges, és a dir, quan les busques del rellotge marquin les dues de la matinada seran les tres.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800