Notícies
Publicat el 28.02.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
El 56% de les persones inscrites en el Servei Local d'Ocupació d'Argentona han trobat feina
Dels 131 demandants d'ocupació, un 57% són dones
Servei Local d'Ocupació d'Argentona

Durant l'any passat, 131 demandants d'ocupació es van inscriure al Servei Local d'Ocupació d'Argentona i 74, un 56%, van aconseguir inserir-se en el mercat laboral.

Del total d'usuaris, un 57% són dones, i pertanyen principalment al grup d'edat de 40 a 54 anys. En la sessió plenària del dilluns, la regidora de Promoció Econòmica, Maria Mercè Juan, va ressaltar un augment en la demanda de feina per part de les dones majors de 29 anys.

Pel que fa a l'àmbit de l'emprenedoria i el suport empresarial, Maria Mercè Juan va presentar les dades de l'any 2023, indicant que s'ha donat suport a un total de 121 usuaris. Des l'Ajuntament, s'ha facilitat la tramitació de 15 altes al règim d'autònoms i la creació de quatre societats limitades, utilitzant els serveis del Punt d'Atenció a l'Emprenedor (PAE). La regidora va valorar molt positivament que des de l'Ajuntament d'Argentona s'ofereixi aquest servei: "No tots els municipis tenen un PAE, és un servei gratuït molt important per a l'empreneduria perquè facilita l'alta immediata com a empresari individual i alta com a societat mercantil en 4-7 dies".

El programa de formació dobla l'oferta

A més, el servei de Formació ha experimentat un notable creixement, duplicant la seva oferta de cursos de cara el primer semestre de 2024. El programa formatiu començarà a mitjans de març i s'estendrà fins el juliol, amb un total de 14 cursos. La diversitat de l'oferta és notable, incloent temàtiques com la resiliència, llengües estrangeres, l'ús de xarxes socials per negocis i certificats digitals.

Els cursos s'impartiran en el Punt TIC, ubicat a l'antiga fàbrica de la Velcro, i estan adreçats als residents de les Quatre Ribes: Argentona, Cabrera, Òrrius i Dosrius. Amb la vista posada en el semestre vinent, es treballa per ampliar l'oferta formativa, introduint també la modalitat online per facilitar l'accés a un major nombre d'interessats

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800