Notícies
Publicat el 28.02.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
L'argentonina Carme Fernàndez Villabol guanya el 16è Premi Helena Jubany
'El triangle d'estiu' és un relat que parla dels vincles i de la importància de la paraula com a eina per preservar-lo
Carme Fernàndez amb 'El triangle d'estiu'

L'argentonina Carme Fernàndez Villabol va rebre el passat 2 de desembre el 16è Premi Helena Jubany de narració curta o recull de contes per a ser explicats per la seva obra 'El triangle d'estiu'.

L'argentonina va començar a construir el relat a partir d'una imatge de dues persones a la plaça de Tieste (Itàlia) "i que els costa molt trobar-se perquè fa un vent molt fort (el bora provinent dels Alps), i a través de les preguntes que em van sorgir vaig construint la història i els personatges". Una història d'amistat i amor entre dos personatges contraposats, però units per la mateixa passió: el llibre de Moby Dick.

El jurat va reconèixer 'El triangle d'estiu', de manera unànime, per la seva originalitat i per mantenir l'interès al llarg de tot el text, entre altres raons. A més, van fer valdre que el premi, després d'unes quantes edicions, es quedés al maresme. El lliurament del premi va tenir lloc a la Biblioteca Antoni Comas de Mataró, coincidint amb l'aniversari de la mort de la bibliotecària assassinada l'any 2001. Aquest està convocat per l'Associació Cultural Helena Jubany i Lorente, la Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró i el Diari Ara, i està dotat en 3.000 euros.

La Biblioteca Joan Fontcuberta i Gel ja disposa d'alguns exemplars del relat i acollirà la seva presentació el 13 de març a les 19h, acompanyada per l'escriptora i mestra d'escriptura literària Maria Sanplà qui reflexionaran sobre el procés creatiu i l'accés a premis literaris com a vehicle per a la publicació.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800