Notícies
Publicat el 19.02.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Javier Mariscal, dissenyador del càntir 2024: ‘És un honor formar part d'aquesta col·lecció'
El polifacètic artista ha visitat el Museu del Càntir
Javier Mariscal al Museu del Càntir

El reconegut artista Javier Mariscal, en una visita al Museu del Càntir, ha declarat sentir-se honorat per l'encàrrec del disseny del càntir 2024: “Per a mi és un honor formar part d'aquesta col·lecció i sobretot en un museu com aquest; no és gens fàcil formar part d'aquest museu”, ha afirmat Mariscal.

L'heterogeni creador ha revelat que ja ha treballat en 40 esbossos preliminars. Tot i això, Mariscal, que ha qualificat la col·lecció nova com a "impressionant", ha dit que volia veure de prop la singular col·lecció de càntirs d'autor, iniciada el 2016, per inspirar-se i, així, poder refinar el seu disseny. 

A més, Mariscal ha reflexionat sobre el vincle que la ceràmica comparteix amb la història de la humanitat, reconeixent-la com una expressió més antiga que l'escriptura mateix: “La ceràmica precedeix, fins i tot, l'escriptura”.

Amb una trajectòria en què ha explorat múltiples facetes de la creació artística, Javier Mariscal és àmpliament reconegut per la seva versatilitat creadora. Des del seu disseny icònic de Cobi, la mascota per als Jocs Olímpics de Barcelona'92, fins a les il·lustracions per a publicacions de renom incloent The New Yorker i El País, el seu art transcendeix fronteres i disciplines. Al cinema, la seva col·laboració amb Fernando Trueba a "Chico & Rita" va obtenir un premi Goya i una nominació a l'Oscar; mentre que la seva més recent obra animada, "Van disparar al pianista", ha estat reconeguda amb nominacions als premis Goya i Gaudí.

La seva creativitat va ser reconeguda amb el Premi Nacional de Disseny el 1999 i la seva inclusió com a membre honorari de la Royal Design Industry el 2006, fites que confirmen el seu destacat lloc al món del disseny.

El càntir de Mariscal es donarà a conèixer al públic en una sessió informativa al Museu del Càntir en el mes de juny. Posteriorment, el càntir estarà disponible per adquirir-lo durant la fira Argillà Argentona 2024 i la 74a Festa del Càntir.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800