Notícies
Publicat el 09.01.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
La Festa Major d'Hivern amplia la seva Fira-Mercat d'Artesania i Alimentació
Aquest any hi haurà 25 estands i noves activitats
Festa Major d'Hivern Fira d'Artesania 2023

L'edició d'enguany de la Fira del Mercat i Artesania de la Festa Major d'Hivern serà més gran i diversa que mai, duplicant el nombre de les seves parades fins a arribar a un total de 25. La mostra s'organitzarà en dos espais: la Plaça Nova i la Plaça de Vendre. 

Maria Mercè Juan, regidora de Promoció Econòmica, ressalta la significació especial de la plaça de vendre per a l'exhibició de l'artesania alimentària, enfatitzant que aquest espai es vol recuperar per la seva històrica associació amb el comerç i la venda.

El carrer Gran, connectant la Plaça Nova i la Plaça de Vendre, funcionarà no sols com un nexe entre aquestes dues zones, sinó també com l'escenari principal per a una mostra d'oficis tradicionals en risc d'extinció. Aquesta iniciativa té com a finalitat destacar el valor de l'ofici artesà i la seva rellevància cultural. En aquest marc, quatre mestres artesans - el lleoner, el ferrer, el boter, i el corrúpies - realitzaran demostracions, mostrant les seves habilitats úniques i la profunditat del seu treball manual.

A més, a la plaça de vendre es realitzaran sessions d'iniciació i tast de vermut. Per als més joves, la plaça nova oferirà un espai de jocs infantils. 

La Fira del Mercat i Artesania de la Festa Major d'Hivern estarà oberta dissabte i diumenge (de 10:00 a 14:30 h i de 17:00 a 20:30 h). 

Activitats

  • Jocs infantils de fusta: dissabte i diumenge, de 17:00 a 19:00 h, a la plaça Nova.
  • Mostra d'oficis: dissabte, matí i tarda, al carrer Gran.
  • Taller d'iniciació i tast de vermut: dissabte, a les 12:30 h, a la plaça de Vendre.


*S'ha habilitat el Casal d'Avis de la plaça Nova com a zona de descans per als artesans.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800