Notícies
Publicat el 04.01.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Els obradors d'Argentona es preparen per al dia de Reis
A la Fleca Casas, faran 500 tortells, un 20 % més que l'any passat
Tortell de Reis de la Fleca Casas

Els obradors d'Argentona estan a ple rendiment preparant els tradicionals tortells de Reis, amb una varietat de sabors: nata, crema, trufa i cabell d'àngel. Entre les opcions més demandades, el tortell de massapà destaca com el favorit, segons confirmen els caps d'obrador de les pastisseries i fleques de la vila.

Al forn Can Moré, liderat per Joan Rabassa, el tortell de massapà s'adapta als gustos dels clients ajustant la quantitat de fruita segons les peticions.

En Jonathan Lledó, de la pastisseria Roser, explica que els preparatius ja estan en marxa. Han començat a rebre els primers encàrrecs i a preparar algunes de les masses, tot i que la matinada de dissabte serà el moment més intens de feina. Aquesta etapa és crítica per garantir la frescor i la qualitat dels tortells que seran consumits durant el dia.

Per en Manel Pérez, de la Fleca Casas, és essencial tenir cura de la fermentació de la massa que ha de reposar entre 15 i 18 hores a la nevera per assegurar la qualitat del producte final. La resta de la feina, com farcir i empaquetar els encàrrecs, es concentra en el mateix dia de la venda.

A la Fleca Casas, faran 500 tortells, un 20% més que l'any passat, oferint una àmplia varietat de sabors i dos tipus de massa diferents: de brioix i de full. A més, pensant en els més petits, han introduït una opció especial de tortell de xocolata, ja que la fruita confitada sovint no és del gust dels infants.

El tortell de Reis és un dolç tradicional de Catalunya que es menja el 6 de gener, dia en què se celebra l'arribada dels Reis d'Orient: Melcior, Gaspar i Baltasar. Aquesta tradició incorpora un joc on la figureta d'un rei amagada a l'interior del tortell corona a qui la troba com a rei de la festa, mentre que la persona a qui li toqui la fava haurà de pagar el tortell. 

*Fotografia: Tortell de nata de la Fleca Casas

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800