Notícies
Publicat el 21.12.2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
El pressupost municipal supera els 25 milions d'euros
El gruix de les inversions es destinarà a via pública, xarxa d'aigua i eficiència energètica
Ajuntament

D'aquí deu dies, coincidint amb l'inici del nou any, Argentona estrenarà els seus nous pressupostos, que s'enfilen fins els 25.412.228 euros. Aquesta xifra representa un augment de quasi el 15% respecte a l'any anterior, marcant un pas significatiu en el desenvolupament econòmic del municipi.

El capítol més destacat d'aquests pressupostos és el dedicat a inversions, que arriba fins els 9.063.709 euros. Aquests fons es destinaran a una varietat d'iniciatives, incloent millores significatives en la via pública, la reparació de fuites d'aigua, i diverses accions enfocades en l'acció climàtica i l'estalvi energètic. Aquesta injecció de capital en infraestructures i medi ambient és una clara indicació de les prioritats de l'equip de govern.

Maria Mercè Juan, regidora de Serveis Econòmics de l'Ajuntament, ha destacat que "la inversió a Argentona va ser, l'any passat, de les més baixes de la comarca", evidenciant l'increment significatiu del pressupost actual en comparació amb anys anteriors.

El pressupost per a l'any 2024 va ser aprovat en el darrer ple municipal amb els vots a favor dels partits del govern, Ara Argentona, Unitat i el PSC, i amb dues abstencions dels regidors del PP presents.

D'altra banda, el nou pressupost també contempla una pujada d'impostos: la taxa de la brossa s'encarirà un 5 % i l'Impost de Béns Immobles (IBI), un 8,69 %. Una mesura explicada per la regidora: "Tot i aquest increment, estem a la part baixa de la mitjana de la comarca. Era necessari pujar l'IBI perquè hi ha hagut un augment molt notable de la despesa i no ha passat el mateix amb els ingressos". 

La regidora també ha ressaltat el caràcter realista d'aquests pressupostos i ha expressat el seu agraïment pel suport i la col·laboració rebuda tant de tècnics i regidors, com del departament de Serveis Econòmics i de tots els partits polítics.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800