Notícies
Publicat el 26.07.2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
L'Ajuntament destinarà gairebé 3 milions d'euros a complementar el pressupost
L'enderroc de la piscina de Can Raimí i la compra de dos locals del Cros són alguns dels projectes previstos per abans d'acabar l'any
Maria Mercè Juan

D'aquí a finals d'any, l'Ajuntament d'Argentona té previst iniciar l'enderroc de la piscina de Can Raimí, comprar dos locals del barri de Sant Miquel del Cros i augmentar la partida pressupostària del manteniment de la via pública entre altres projectes. Ho farà complementant el pressupost existent en 2.840.207,10 €, a través de tres fórmules diferents: els crèdits extraordinaris, els suplements de crèdit i el canvi d'agent de finançament d'inversions.

La regidora de Serveis Econòmics, Maria Mercè Juan, ha explicat que amb els crèdits extraordinaris -404.544,80 €- incorporaran partides noves que no estaven contemplades al pressupost, com ara nou mobiliari per la biblioteca, l'Argentast que finalment es durà a terme pel Sense Portes, i l'adquisició de l'immoble del costat del Museu del Càntir, entre altres.

D'altra banda, els suplements de crèdit són aquelles partides "que ja existien, però que no tenen suficient capital" i, per tant, l'han ampliat en 1.469.480,70 €. En concret, han augmentat el pressupost de les activitats culturals i festives, el Sense Portes, la gestió de la piscina municipal, la prestació a víctimes de violència masclista i les activitats per a la gent gran entre altres. Però també s'ha ampliat el crèdit dels combustibles i carburants, el control de plagues, l'enllumenat públic i el manteniment de via pública i parcs públics. 

Per últim, el canvi d'agent de finançament d'inversions són els diners que el govern ha "agafat del romanent en lloc de demanar un préstec" i endeutar-se. Són 966.181,60 € que es destinaran a la compra de dos locals del Cros -l'Espai Jove i el Casal de la Gent Gran-, la instal·lació de càmeres de videovigilància, el procés de climatització de La Sala, la millora de la xarxa d'aigua, mobiliari urbà i maquinària diversa.

Tots aquests projectes i inversions s'han de dur a terme en un termini curt de temps, ja que s'han de realitzar abans d'acabar l'any. Maria Mercè Juan assegura que tant els càrrecs electes com el personal de l'Ajuntament "està col·laborant per poder-hi arribar". 

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800