Notícies
Publicat el 12.07.2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
El ple aprova l'augment de sous als regidors i regidores
L'alcaldessa assegura que les retribucions s'han equiparat al que 'era de mercat'
ple sous juliol 23

Dilluns es van aprovar els sous i les dedicacions de l'alcaldessa i els regidors i regidories de l'Ajuntament d'Argentona. Durant aquest mandat, hi haurà quatre regidors amb dedicació completa: l'alcaldessa, Montse Capdevila i els regidors de Tots per Argentona Xevi Collet, Maria Mercè Juan i Quim Capdevila. En aquest últim cas, la dedicació de Quim Capdevila podria ser inferior quan compatibilitzi la seva tasca de regidor amb la de l'àmbit privat.

Però el que va comportar més polèmica amb els grups de l'oposició va ser l'augment de sou dels regidors amb regidories delegades. La nova alcaldessa, Montse Capdevila, cobrarà 42.000 euros bruts anuals, mentre que els regidors i tinents d'alcaldia Xevi Collet i Maria Mercè Juan percebran 41.000 euros bruts anuals. Quim Capdevila inicialment cobrarà 38.950 euros bruts l'any. Hi haurà dos regidors amb dedicació parcial: Joan Martín Garachana (TxA) que tindrà una dedicació del 63% i un sou de 25.830 euros anuals; i la regidora a l'oposició amb regidories delegades, Montse Cervantes (Avancem Junts), amb una dedicació del 70% i una remuneració de 28.700 euros bruts l'any.

Segons es pot comparar en el portal de Transparència, l'augment és considerable en el cas dels regidors amb dedicació però, en canvi, no és així en el cas del sou de l'alcaldessa, que només s'incrementa un 2,4%. Montse Capdevila va afirmar que s'han equiparat els sous dels regidors i regidores al que creien que "era de mercat", excepte en el cas d'alcaldia assegurant que "no hem de venir a enriquir-nos sinó a mantenir el que veníem cobrant quan no ens dedicàvem exclusivament a la política". L'alcaldessa va explicar que modificaran el ROM perquè aquests sous es mantinguin durant els quatre anys de mandat i no se'ls apliqui l'increment anual de l'IPC, com ja va fer l'anterior govern.

Aquest augment de sous als càrrecs electes no van agradar gens als grups municipals d'Unitat, Partit Popular i el PSC, que han quedat fora del repartiment de delegacions. Tot i això, les retribucions es van aprovar amb els vots del govern (TxA i ERC) i també els d'Avancem Junts i Ara Argentona, que ostenten delegacions al nou executiu. Finalment, Unitat va optar per l'abstenció, mentre que el PP i el PSC van votar-hi en contra.

  Les dietes dels regidors sense dedicació pugen un 14%  

El ple de dilluns també va aprovar l'augment de les anomenades dietes per assistència a plens, juntes o comissions. En aquest cas, pugen de mitjana un 14%. Aquests imports els perceben els regidors i regidores sense dedicació, tant els de govern com els de l'oposició.

Ple ordinari

Ple Extraordinari 

Junta de Portaveus

Junta de Govern 

Comissions Informatives

Comissió Especial de Comptes
 Percepció per assistència 

394€

197€

197€

346€

164€

164€

En total, la partida pressupostària de sous i dietes als càrrecs electes augmentarà més de 60.000 euros anuals.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800