Notícies
Publicat el 11.01.2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
La vaga de metges al Salut Exprés
El president del sindicat Metges de Catalunya, el dr Jordi Cruz, ha exposat les reivindicacions en l'aturada del 25 i 26 de gener
vaga metges

Aquest primer mes de l'any arriba amb convocatòria de noves vagues per part de col·lectius de treballadors públics. El sindicat de mestres USTEC ha convocat vaga els dies 25 i 26 de gener, que coincidirà amb la que ha convocat Metges de Catalunya, el sindicat que aplega el 98% de metges i metgesses. Precisament ahir, el programa Salut Exprés de Ràdio Argentona, va tenir com a convidat al president de Metges de Catalunya, el doctor Jordi Cruz, per conèixer de primera mà els motius que els han portat a convocar l'aturada.

Al capdavant de la llista de greuges s'hi troba la sobrecàrrega que pateixen els professionals, especialment a la primària, havent d'atendre fins a deu pacients a la mateixa hora de visita. Els metges també reclamen mesures per revertir les llistes d'espera, que en algunes operacions poden arribar als dos anys. Una de les principals propostes que posen sobre la taula és la de permetre que el MIR no sigui una prova eliminatòria sinó que permeti que tots els estudiants que han aprovat la carrera de medicina optin a una especialització.

La Intersindical, sindicat amb representació entre el personal d'infermeria i administratiu, ha convocat una vaga en el sector sanitari i sociosanitari, tant públic com concertat, els dies 24 i 25 de gener.

Recupera el programa Salut Exprés:

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800