Notícies
Publicat el 25.02.2021
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
TxA porta al ple una moció de suport a Pablo Hasél i en defensa de la llibertat d'expressió
El text, promogut per l'AMI, també compta amb l'adhesió d'Unitat
Hasél - REATUERS

Foto: Agència Reauters

Tots per Argentona, amb l'adhesió d'Unitat, portarà al ple de dilluns, la moció promoguda per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), de suport al cantant i poeta Pablo Hasél.  El raper va ser empresonat ara fa  dies, acusat d'apologia del terrorisme i de calúmnies i injúries a la Corona i a les institucions de l'Estat, arran de la lletra d'una cançó i de 62 missatges a la xarxa social Twitter entre 2014 i 2016. Segons la moció de l'AMI, la detenció de Hasél “evidencia el clima de regressió democràtica a l'Estat Espanyol”.

El text, que es portarà a discussió dilluns al ple d'Argentona, denuncia “les sentències polítiques dels tribunals espanyols que posen en dubte les garanties de tot el sistema judicial i la separació de poders que ha de ser un dels pilars de tota democràcia”. També pretén promoure una modificació del Codi Penal on es despenalitzin aquest tipus de delictes i on es protegeixi la llibertat d'expressió en lloc de sancionar-la.

Argentona ja va viure mostres de rebuig a la detenció de Hasél. El mateix dia en què es van produir els fets, la Plaça Nova va acollir una cinquantena de persones que van reclamar la llibertat del raper lleidatà i el dret a la llibertat d'expressió.

El ple ordinari de març tindrà lloc dilluns, 1 de març

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800