Notícies
Publicat el 25.02.2021
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
El primer nanosatèl·lit català podria ser 'batejat' per un argentoní de 3 anys
“Patufèlit” de Pau Prat Sánchez és un dels 10 noms escollits entre 200 propostes i que ara participa com a finalista del procés de votació definitiu
pau prat foto

El primer nanosatèl·lit català podria ser batejat amb el nom de "Patufèlit" tal com ha proposat l'argentoní de 3 anys, Pau Prat Sánchez. El programa "InfoK" del Club Super 3, ha escollit aquest nom juntament amb 10 finalistes entre les més de 200 propostes que han rebut. Ara l'informatiu dels infants ha obert un sistema de votació per escollir el nom definitiu obert a tothom i que fins al 4 de març es pot votar virtualment a través del web del programa. En Pau explica en un vídeo que s'ha inspirat amb el personatge popular català més petit que existeix, en Patufet, per batejar aquest satèl·lit tan petit i per això proposa el nom de “Patufèlit”.

El premi pel guanyador consistirà en una visita guiada a l'Observatori Astronòmic del Montsec i una entrada per visitar el Centre d'Observació de l'Univers a Àger, a la Noguera. Aquesta iniciativa neix perquè el pròxim 20 de març està previst el llançament del primer nanosatèl·lit de la Generalitat de Catalunya des del cosmòdrom de Baikonur a Kazakhstan (al centre d’Àsia). El Departament de Polítiques Digitals ha fet un acord amb l'"InfoK" perquè els infokaires enviïn les seves propostes per posar el nom al primer nanosatèl·lit català i el triïn. L'objectiu del nou nanosatèl·lit és millorar l'accés a serveis d'internet en zones on no pot arribar el senyal fent servir les xarxes terrestres.

Clica per triar el nom del nou nanosatèl·lit de Catalunya

(Vídeo) En Pau Prat Sánchez explica la seva proposta:

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800