Notícies
Publicat el 23.02.2021
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Primers mesos de funcionament de la caldera de biomassa a ple rendiment
Argentona és una de les sis primeres poblacions adherides al projecte "Biomassa pel clima" que ja escalfen les seves instal·lacions amb estella forestal
biomassa argentona

Des de finals de l'any passat es va posar en funcionament la caldera de biomassa a Argentona que dona servei d'aigua calenta i calefacció al camp de futbol, el pavelló esportiu municipal i l'Escola Argentona. La crisi sanitària ha impedit la inauguració protocol·lària d'aquesta instal·lació però no ha interromput els primers mesos de funcionament. L'enginyer municipal, Oriol Martín, ha fet un primer balanç molt satisfactori i ha destacat l'avenç que significa tenir un sistema de control motoritzat de mesures de temperatura i potència a temps real així com l'optimització d'energia que suposa donar servei a tres dependències des d'un sol punt centralitzat. Martín ha explicat que en aquesta primera fase estan reajustant consums i segons ha apuntat, enguany i a causa de la covid, el comportament de les instal·lacions és atípic, ja que les escoles tenen les finestres obertes i les instal·lacions esportives han tingut un funcionament irregular.

La biomassa és una font d'energia renovable segura i eficient que contribueix en la gestió forestal, dona un nou ús als residus forestals i permet un estalvi important en el cost del combustible. La Diputació de Barcelona ha comunicat que amb Argentona ja són 6, de les 14 calderes de biomassa que estan instal·lant des de la Gerència de Serveis de Medi Ambient, que ja estan en funcionament. A més de la nostra vila, hi figuren Vilassar de Dalt, Sant Fruitós de Bages, Santa Margarida de Montbui, Sant Martí Sarroca i Figaró-Montmany. Aquestes calderes de biomassa s'han instal·lat dins del projecte "Biomassa pel Clima", cofinançat pel programa Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del programa operatiu amb un ajut de prop 1.800.000€. Es tracta d'un projecte que promociona les energies renovables, l'eficiència energètica, l'autoconsum, l'estalvi de costos en els municipis i que contribueix en la reducció de les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle.

Entrevista a Oriol Martín, enginyer municipal de l'Ajuntament d'Argentona:

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800