Ajuntament d'Argentona
Els partits independentistes celebren haver superat el 50% dels vots també a Argentona
eleccions 14F pavelló

A Argentona, les eleccions al Parlament de Catalunya han deixat una victòria contundent de les forces independentistes amb Junts al capdavant (27,38%). La coordinadora de l'executiva local, Montse Cervantes, admet que, tot i desitjar-ho, no s'esperaven aquest avantatge respecte a ERC (22,76%), i s'ha mostrat molt agraïda amb els votants. Ha recordat que Junts ha partit com a nova formació i, per tant, no gaudia dels mateixos drets electorals que la majoria de partits. Cervantes aposta per un govern clarament independentista amb Junts, Esquerra i la CUP. Pel que fa al futur de la formació en l'àmbit local, la regidora integrada en el grup d'Unitat afirma que s'està constituint l'executiva local i que, en els pròxims mesos, es decidirà si Junts i PdeCAT segueixen de la mà o, per contra, separen els seus camins polítics.

D'altra banda, la presidenta de la secció local d'ERC, Mariona Pascual, també creu que la seva formació ha aconseguit uns bons resultats tot i ser la segona força. Pascual afirma que tot plegat "demostra que Argentona aposta per la independència", ja que la suma d'ERC, Junts i la CUP supera el 50%.

Per la seva banda, el PSC, que va aconseguir la tercera posició (15,95%) destaca que, a banda de l'independentisme, Argentona ha demostrat ser "un poble majoritàriament d'esquerres". La seva cap de llista a la vila, Susana López, celebra que tant Argentona com Catalunya hagi fet "un tomb" en aquest sentit i avisa que ERC pensa en un soci de govern "de dretes i no gaire progressista".

La quarta posició a la vila torna a ser per a una força independentista, la CUP (7,87%). Un dels integrants de l'assemblea local, Guillem Saleta, es mostra satisfet amb els resultats a nivell local i nacional, i creu que la CUP pot tenir la clau del govern pressionant per avançar cap a la independència i per aconseguir "una justícia social".

En Comú Podem (5,75%) va ser la sisena força a Argentona patint un lleuger descens de vots. Segons un dels representants del partit a la vila, Àngel Puig, intenten mantenir "el nombre de persones que ens tenen confiança" però admet que "hi ha hagut una escampada de vots" cap al candidat del PSC.

Per la seva banda, un dels representants del PdeCAT a la vila, Bernat Calvo, ha volgut destacar que els resultats de la seva formació a Argentona (3,55%) són "superiors a la mitjana catalana" i creu que el PdeCAT i Junts han de seguir formant una coalició tant en l'àmbit nacional com municipal.

La cap de llista de Tots per Argentona, Montse Capdevila, ha volgut fer un balanç positiu de la participació (56,71%) per les circumstàncies en què s'han celebrat les eleccions. Capdevila també ha destacat que els resultats han deixat veure "la voluntat política" dels argentonins, ja que l'independentisme ha superat el 50%.

Publicat el 16.02.2021