Ajuntament d'Argentona
Els partits independentistes celebren haver superat el 50% dels vots tambÚ a Argentona
eleccions 14F pavellˇ

A Argentona, les eleccions al Parlament de Catalunya han deixat una vict˛ria contundent de les forces independentistes amb Junts al capdavant (27,38%). La coordinadora de l'executiva local, Montse Cervantes, admet que, tot i desitjar-ho, no s'esperaven aquest avantatge respecte a ERC (22,76%), i s'ha mostrat molt agra´da amb els votants. Ha recordat que Junts ha partit com a nova formaciˇ i, per tant, no gaudia dels mateixos drets electorals que la majoria de partits. Cervantes aposta per un govern clarament independentista amb Junts, Esquerra i la CUP. Pel que fa al futur de la formaciˇ en l'Ómbit local, la regidora integrada en el grup d'Unitat afirma que s'estÓ constituint l'executiva local i que, en els pr˛xims mesos, es decidirÓ si Junts i PdeCAT segueixen de la mÓ o, per contra, separen els seus camins polÝtics.

D'altra banda, la presidenta de la secciˇ local d'ERC, Mariona Pascual, tambÚ creu que la seva formaciˇ ha aconseguit uns bons resultats tot i ser la segona forša. Pascual afirma que tot plegat "demostra que Argentona aposta per la independŔncia", ja que la suma d'ERC, Junts i la CUP supera el 50%.

Per la seva banda, el PSC, que va aconseguir la tercera posiciˇ (15,95%) destaca que, a banda de l'independentisme, Argentona ha demostrat ser "un poble majoritÓriament d'esquerres". La seva cap de llista a la vila, Susana Lˇpez, celebra que tant Argentona com Catalunya hagi fet "un tomb" en aquest sentit i avisa que ERC pensa en un soci de govern "de dretes i no gaire progressista".

La quarta posiciˇ a la vila torna a ser per a una forša independentista, la CUP (7,87%). Un dels integrants de l'assemblea local, Guillem Saleta, es mostra satisfet amb els resultats a nivell local i nacional, i creu que la CUP pot tenir la clau del govern pressionant per avanšar cap a la independŔncia i per aconseguir "una justÝcia social".

En Com˙ Podem (5,75%) va ser la sisena forša a Argentona patint un lleuger descens de vots. Segons un dels representants del partit a la vila, └ngel Puig, intenten mantenir "el nombre de persones que ens tenen confianša" per˛ admet que "hi ha hagut una escampada de vots" cap al candidat del PSC.

Per la seva banda, un dels representants del PdeCAT a la vila, Bernat Calvo, ha volgut destacar que els resultats de la seva formaciˇ a Argentona (3,55%) sˇn "superiors a la mitjana catalana" i creu que el PdeCAT i Junts han de seguir formant una coaliciˇ tant en l'Ómbit nacional com municipal.

La cap de llista de Tots per Argentona, Montse Capdevila, ha volgut fer un balanš positiu de la participaciˇ (56,71%) per les circumstÓncies en quŔ s'han celebrat les eleccions. Capdevila tambÚ ha destacat que els resultats han deixat veure "la voluntat polÝtica" dels argentonins, ja que l'independentisme ha superat el 50%.

Publicat el 16.02.2021