Notícies
Publicat el 15.01.2021
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
La Biblioteca municipal fa balanç del díficil any 2020
bibliotecaargentona
L'equipament s'ha hagut d'adaptar a les diverses fases i restriccions per tal d'oferir la millor atenció possible a les persones usuàries, reinventant les activitats i apostant per formats telemàtics

La Biblioteca municipal Joan Fontcuberta i Gel ha fet balanç d'un complex any 2020 en què, com molts altres àmbits i sectors, ha acusat les restriccions de moltes de les activitats i serveis durant diverses fases de la pandèmia, i que han condicionat no només l'obertura de les instal.lacions si no també l'atenció i relació amb les persones usuàries. 

El creixement en usuaris i préstecs que havia viscut en els darrers anys el servei des que va passar a mans municipals ha vist un lleugr retrocés al 2020, que s'ha traduït en un descens del 40% en el número de préstecs de llibres i documents i una desacceleració del 70% en les altes d'usuaris.

Les limitacions d'aforament i de celebració d'actes han provocat una reinvenció de les activitats culturals, fomentant la participació col•lectiva a través de les xarxes socials. Un concurs de Fotorelats o el Recital poètic Confinat durant el confinament domiciliari va comptar amb més d'un centenar de participants a través del compte d'Instagram de la Biblioteca Municipal. També es va organitzar un recital rodat la diada de Sant Jordi pels carrers de la vila.

Activitats fixes com ara la Tertúlia Literària, el Parlem de Clàssics o els Let's Read, s'han mantingut en format telemàtic, així com les xerrades temàtiques.

Quant a les activitats familiars, com ara l'Hora del conte, es van organitzar a través d'Instagram, durant el confinament domiciliari amb les Sessions de Contes d'estar per Casa, amb narradores com la Marta Catalan o la Sherezade Bardají.

Altres activitats festives de força tradició  a la vila i que han hagut de readaptar-se han estat la participació en la Diada de la Flor als Balcons, convidant a la participació guarnint els carrers amb els personatges del conegut conte On és en Wally, i per acabar l'any, el Calendari d'Advent de la biblioteca, que sempre ha animat a la participació de tota mena de follets, i que també s'ha traslladat al format virtual a les xarxes.

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800