Ajuntament d'Argentona
Des d'aquest mes de gener, s'aplica la nova normativa per a l´ús de vehicles de mobilitat personal

Aquest mes de gener de 2021 ha entrat en vigor la nova normativa que regula la circulació de vehicles de mobilitat personal, com els patinets elèctrics.

Els principals aspectes a tenir en compte per les persones usuàries d'aquest vehicle és que a partir d'ara seran tractats com qualsevol altre conductor de la via pública i hauran de complir les normes de circulació.

Els patinets elèctrics NO podran circular a més de 25 quilòmetres per hora i tampoc podran anar per la vorera ni la zona de vianants. Tampoc per vies interurbanes ni travessies.

Està prohibit  anar sobre el patinet més d'una persona o fer ús del mòbil o els auriculars mentre s'usin aquests vehicles, entre d'altres.

Tenint en compte la potència del patinet, el seu tractament administratiu podria assimilar-se a un ciclomotor. Per això, caldrà disposar de la documentació corresponent, com l'assegurança obligatòria o la llicència per conduir-lo. En cas d'incomplir-ho, es pot immobilitzar el vehicle. La Direcció General de Trànsit està treballant en definir un certificat de circulació per a patinets elèctrics.

Abans d'adquirir qualsevol tipus de patinet elèctric, cal informar-se sobre les seves característiques i quins són els requisits obligatoris per a cadascun d'ells.

La normativa que regula l'ús dels Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), els patinets i els 'sabway', sobretot, ha entrat en vigor després d'haver-se publicat fa unes setmanes al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

Publicat el 04.01.2021