Notícies
Publicat el 29.12.2020
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Sant Julià 2021: dos caps de setmana d'activitats culturals
  • Del 8 al 17 de gener la programació inclou concerts i espectacles per a tots els públics en espais controlats
  • Les entrades i invitacions es podran aconseguir a partir del dilluns  4 de gener

Passades les festes nadalenques, a principis de gener, Argentona celebra la Festa Major d'Hivern en honor a Sant Julià. Enguany, aquesta commemoració festiva no es pot dur a terme a causa de la crisi sanitària provocada per la Covid-19, però des de la regidoria de Festes s'ha programat Sant Julià 2021, un cicle d'activitats culturals en espais tancats i amb aforament limitat que es farà a Argentona del 8 al 17 de gener del 2021.

Totes les activitats culturals que s'han programat dins de Sant Julià 2021 es faran en espais amb l'aforament limitat i prenent les mesures necessàries per a evitar riscos, com ara al Teatre La Sala o fins i tot amb actes sense públic i telemàtics. Una aposta per la cultura segura i necessària en moments tan incerts.

PROGRAMACIÓ

La programació es distirbuirà en dos caps de setmana per a garantir les mesures de seguretat. Els concerts en són protagonistes, com ara els dos passis del concert de l'Orquestra Montgrins (9 de gener). Sant Julià té un marcat accent argentoní amb els concerts de Pep Lladó i la Two Rivers Band (16 de gener) i Identities, de Martín Díaz Quintet (15 de gener), ajornat el passat novembre per les restriccions de la pandèmia.

Un dels elements més especials de Sant Julià serà el castell de focs artificials no presencial. Diumenge 17 al vespre, des de qualsevol indret d'Argentona, només caldrà sortir al balcó o pujar al terrat per a gaudir d'aquest espectacle pirotècnic.

Pots consultar tota la programació al següent enllaç:

Sant julià 2021

Entrades i invitacions

Les entrades i invitacions dels espectacles de Sant Julià es podran aconseguir a partir del dilluns 4 de gener a les 10 h. Podeu aconseguir-les a entrades.argentona.cat, a l'OAC de l'Ajuntament o a taquilla una hora abans de l'espectacle, si encara hi ha entrades disponibles.

PROGRAMACIÓ ENTITATS

Durant aquestes dues setmanes, les entitats també han volgut programar activitats culturals. És el cas de l'Associació Garrinada, que ha organitzat La Porca Sibèria, un cicle de concerts a La Sala, amb Ferran Palau (8 de gener) i Ginestà (14 de gener). Per als més menuts de la casa, La Xarxa d'Espectacles Infantils i Juvenils ha programat Baobab, de la companyia La Perallimonera, un espectacle de clown familiar que es podrà veure a La Sala el diumenge 17 de gener.

A més, com ja és costum, el Centre d'Estudis Argentonins amb la col·laboració de l'Ajuntament, portarà una exposició a la Casa Gòtica. Es tracta de “El camp de concentració per a dones de Ravensbrück”, una mostra que, a través de plafons explicatius i un petit documental, mostra com era la vida i la lluita de les dones tancades en aquest camp. Previa a la inauguració s'organitzarà una xerrada amb accés restringit al Saló de Pedra el divendres 15 de gener amb Teresa del Hoyo Calduch i Carme Rei Granger, de la Junta Directiva Amical de Ravensbrück, i que es podrà seguir per streaming.

Imatge 

cartell Sant Julià 2021Darrerament, la imatge de la Festa Major d'Hivern representava un personatge de la cultura popular argentonina. Enguany no s'ha pogut fer festa major però sí que s'ha volgut continuar la línia gràfica i la protagonista de la imatge de Sant Julià és la Bruixa de la Pinta d'Or o la Bona Dona. El cartell ha estat dissenyat per l'argentonina Laura Gállego i representa el vincle amb la saviesa popular de plantes medicinals i remeis naturals que sovint havien estat titllats de bruixeria.

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800