Notícies
Publicat el 01.12.2020
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Millora substancialment la situació a l'Hospital de Mataró
El responsable Covid del centre, Ramon Boixeda, assegura que la causa és el distanciament social
Hospital Mataro

La situació a l'Hospital de Mataró ha millorat substancialment en les darreres setmanes per la "caiguda dràstica de pacients amb coronavirus" tal com ha afirmat el responsable Covid del centre, Ramon Boixeda, al programa Salut Exprés. En el pic més alt de la segona onada, l'Hospital de Mataró tenia 90 persones ingressades i hi destinava tres unitats hospitalàries, mentre que actualment hi ha 27 malalts que ocupen una unitat. El descens d'ingressos és substancial i ara el que preocupa és la Unitat de Cures Intensives (UCI), ja que les dades milloren més lentament. L'Hospital de Mataró disposa de 22 llits estructurals i en el pic de la segona onada van arribar a tenir 32 persones. Actualment, n'hi ha 19 dels quals 15 són per Covid.

Tot i això, Boixeda admet que aquesta segona onada va de baixada i que l'explicació és el distanciament social: "quan se'ns escapa de les mans el nombre de casos, hi ha una norma molt restrictiva pel que fa al contacte social i catorze dies després la resposta és matemàtica i realment exponencial". Boixeda reconeix que amb les mesures més dràstiques "hi ha gent que ho està passant malament" però creu que "a dia d'avui, és la mesura que tenim perquè dona resultats".

A Argentona puja el risc de contagi

Boixeda també ha parlat del cas d'Argentona. La setmana passada va registrar un risc de contagi baix, però aquesta setmana l'hem començat amb risc molt alt, avui amb 246 punts i una taxa de reproducció de l'epidèmia de 2.36. el doctor assegura que, en aquests casos, la causa se sol trobar en "un grup familiar que s'ha descontrolat i arran d'un cas hi ha 10 o 15 contagis" o, fins i tot, perquè hi ha "un petit brot en un centre residencial". Boixeda, però, confia que la situació general encara es mantingui sostinguda.

Escolteu l'entrevista sencera al Dr. Ramon Boixeda:

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800