Notícies
Publicat el 12.11.2020
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Els caçadors d'altres municipis poden recolzar les batudes d'Argentona
El Procicat ha autoritzat als caçadors a poder fer desplaçaments sense restriccions per tot Catalunya si es participa en batudes de senglar autoritzades
batuda caça

Aquesta setmana el Procicat ha autoritzat als caçadors a poder fer desplaçaments sense restriccions per tot Catalunya si es participa en una batuda autoritzada. En l'àmbit local les batudes al municipi no s'havien deixat de fer perquè els caçadors d'Argentona sempre han estat autoritzats a realitzar-les per evitar el creixement descontrolat de la població de senglars. Ara, amb aquesta autorització, els caçadors de municipis no limítrofs podran participar en les batudes autoritzades d'Argentona.

El president de la societat de caçadors d'Argentona, Joan Valls, ha detallat les mesures de control que es prenen en cada batuda, tant per tenir coneixement dels caçadors participants com per activar el protocol en cas d'algun positiu de la covid-19. D'altra banda s'ha referit a l'augment de batudes per poder prevenir l'expansió de la pesta porcina que porten alguns senglars, evitar els danys que causen als conreus quan busquen menjar i intentar reduir els accidents que sovint provoquen a les carreteres. Valls ha afirmat que la població de senglars al municipi és de "3 senglars i mig per quilòmetre quadrat". Finalment ha demanat que si algú troba un senglar mort a la muntanya que enviï la localització a la policia local i aquests faran la gestió pertinent amb caçadors i agents rurals.

Entrevista Joan Valls, president de Caçadors d'Argentona:

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800