Ajuntament d'Argentona

La regidoria d'Igualtat, Feminismes i LGTBI, juntament amb el suport de diversos serveis municipals, entitats i col·lectius feministes, commemoren un any més el Dia Internacional contra la violència envers les dones

La programació s'adaptarà a les mesures i restriccions sanitàries i diversos actes s'oferiran via online

Aquest divendres es dona el tret de sortida a la programació d'actes previstos en les properes setmanes a Argentona per commemorar el 25 de novembre Dia Internacional contra la violència envers les dones.

Des de la regidoria de Igualtat, Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament d'Argentona, amb el suport de diversos serveis municipals, entitats i col·lectius feministes, s'ha dissenyat un ampli ventall de propostes, adaptades al context sanitari actual, per tal de visibilitzar el rebuig a la violència masclista vers les dones i les persones amb identitat no binària.

PROGRAMACIÓ TRANSVERSAL

La programació d'enguany presenta un accent molt transversal, amb la voluntat de fer més visible que mai el rebuig a la violència masclista i les desigualtats per raons de gènere que encara existeixen a la nostra societat.

I també es vol fer ressò de la necessitat de reforçar els recursos i l'atenció especialitzada a les víctimes, en una situació com l'actual en què la crisi sanitària, econòmica i social ha augmentat encara més el risc de patir agressions, assetjament o estigmatització, i en un context de gran complexitat per accedir als serveis públics.

activitats previstes

L'estrena es farà amb un taller adreçat a alumnes de quart d'ESO de l'Institut i fins al 26 de novembre  es duran a terme tallers, xerrades, activitats teatralitzades, així com accions de sensibilització i noves iniciatives, com lectures de contes des de la perspectiva de gènere, entre d'altres. Al llarg d'aquest mes també s'han programat propostes temporals, com una exposició d'il·lustracions feministes al Casal de Joves i una altra a la Biblioteca municipal, a més d'un repartiment de punts de llibre feministes i altes accions, o una campanya de música feminista a través de l'emissora de ràdio municipal.

El dimecres 25 de novembre, coincidint amb el Dia Internacional contra la violència envers les Dones es farà la Lectura Institucional del manifest a les 12 del migdia, i que es podrà veure per streaming al web municipal i al canal de l'Ajuntament a YouTube. Aquest i d'altres actes de la programació s'oferiran per les xarxes socials per tal d'amplificar la difusió i seguiment de la ciutadania, atenent a la crisi sanitària i a les restriccions d'aforament a causa de la pandèmia.

rebuig frontal a la violència masclista

L'Ajuntament d'Argentona continua avançant en les polítiques feministes i de rebuig a les violències masclistes. En el passat ple municipal del mes de novembre, la majoria del consistori va aprovar una moció per continuar amplificant la denúncia i la condemna a la violència envers les dones.

En aquest sentit, la proposta incorpora acords per celebrar un minut de silenci per cada víctima de violència masclista que es produeixi a Catalunya, en la següent sessió plenària; diverses accions de sensibilització, a més de la formalització del servei d'informació i atenció a les dones o la promoció de models de coeducació en els centres educatius de la vila.

El 25 de novembre va ser declarat Dia internacional contra la violència de gènere durant el primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia) l'any 1981.

En aquesta trobada, les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques.

Podeu consultar la programació d'actes commemoratius i reivindicatius previstos a Argentona al següent enllaç:

Argentona 25N 2020

Publicat el 12.11.2020