Notícies
Publicat el 22.10.2020
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
L'Acadèmia del Cinema Català homenatjarà al Centre Parroquial
Aquest dimarts es presentarà a Calella el catàleg d'història de les 13 sales centenàries de Catalunya en actiu i se'ls farà entrega de plaques commemoratives
Centre Parroquial Argentona

El Centre Parroquial d'Argentona és una de les 13 sales centenàries de Catalunya en actiu que rebrà l'homenatge de l'Acadèmia del Cinema Català. El 27 d'octubre, coincidint amb el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, es presentarà el catàleg que recull la història de les sales centenàries a Catalunya i es farà entrega als seus responsables de les plaques-segell que les distingiran de manera permanent. La Sala Mozart de Calella acollirà l'acte que començarà amb una roda de premsa amb Isona Passola, presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, Arcadi Lluís Salom, exgestor de la Sala Mozart, i Toni Vall, periodista i autor de la recerca que ha indexat i catalogat les sales i la seva història. A continuació es farà entrega de les plaques a les 13 sales, una foto conjunta i la col·locació de la placa de la Sala Mozart. L'acte el tancarà l'alcaldessa de Calella Montserrat Candini. El coordinador de la Junta i President d'Honor del Centru, Pep Alsina, ha explicat que han rebut la notícia amb molta satisfacció i agraïment perquè "és un reconeixement a tot el voluntariat que després de 102 anys ha fet possible aquesta efemèride".

Segons publica l'Acadèmia del Cinema Català, el Centre Parroquial d'Argentona va ser fundat l'any 1914 sota el nom d'"El Recreo" i traspassat quasi immediatament al "Patronat Obrer de Sant Isidre". Va esdevenir molt ràpidament en un espai de trobada i unió del jovent del poble. Després de dos canvis de mans i de nom, "Cine Savoy" i "Cine España", obligats per la Guerra Civil, la parròquia el va recuperar i rebatejar com a Centre Parroquial. Als anys 40, es podia seguir al mateix temps la projecció de la pel·lícula amb les transmissions radiofòniques dels partits de futbol i a partir dels anys 50, la sala va millorar els sistemes de projecció i de so. Avui continua funcionant amb personal voluntari, programant setmanalment cinema en versió original i pel·lícules infantils.

Escolta l'entrevista al coordinador de la Junta i President d'Honor del Centru, Pep Alsina:

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800