Ajuntament d'Argentona
La cap de llista, Susana López, sol·licita a Unitat que els convoqui per treballar conjuntament
susana_lopez_setembre

A través d'un comunicat, el PSC d'Argentona demana "una actitud propositiva per part del govern municipal" a l'hora d'activar "fórmules per minimitzar l'impacte social que la pandèmia està generant a les famílies de la vila". En aquest sentit, els socialistes també lamenten "el retard del govern local en la cerca d'un acord de consens per reactivar l'economia de la vila". En un inici es van crear les taules sectorials, un punt de trobada entre els diferents grups per tal de buscar solucions a la crisi en diversos àmbits. Però la cap de llista del PSC, Susana López, denuncia que aquestes taules no es convoquen des del mes de juny. Creu que si el govern no se sent còmode amb aquesta fórmula, se n'hauria de buscar una altra per tal de seguir treballant. Susana López, assegura que el seu partit s'ha ofert, "des del primer moment", a col·laborar però que ha trobat "reticència i desconfiança" per part del govern. "Només necessitem que el govern digui què fa falta, què necessita de nosaltres. Torno a cridar a Unitat a què ens convoqui", ha sentenciat López.

I és que la no convocatòria de les taules sectorials genera una "lentitud provocada", segons López. Creu que els ajuts arriben tard i, "segurament, queden curts" perquè la situació s'està agreujant. López creu que s'haurien de tornar a convocar immediatament ajuts que ja es van atorgar en la primera onada de la pandèmia. Parla, en concret, d'aquells ajuts als establiments que van haver de tancar, o fins i tot, la rebaixa o anul·lació de la taxa d'ocupació de la via pública. En aquest últim cas, els restauradors no la pagaran el que resta d'any, però López proposa que aquesta rebaixa o anul·lació es contempli també en les ordenances de l'any vinent.

D'altra banda, la cap de llista del PSC també demana a la Generalitat que els 40 milions que va anunciar en ajuts al sector de la restauració i el comerç siguin "reals i efectius", i "a fons perdut". En el comunicat també mostra el suport als treballadors i treballadores i als empresaris del sector, com també fa una crida en favor de la sanitat pública. També veu amb bons ulls la reclamació que el vicepresident, Pere Aragonès, ha fet al govern central sobre la moratòria de diversos impostos, com ara l'IVA, l'impost de societats i les cotitzacions a la Seguretat Social.

Podeu llegir en comunicat íntegre:

Comunicat del PSC Argentona Covid-19

Comunicat del PSC Argentona Covid-19

Fitxer: Comunicat_PSC_Argentona_mesures_PROCICAT.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 77.72 kB

Publicat el 19.10.2020