Ajuntament d'Argentona
L'entitat ha assumit els usuaris de Càritas però també ha vist com han augmentat les sol·licituds d'ajuts des de l'inici de la pandèmia
creu roja

Creu Roja d'Argentona, Dosrius i Òrrius ha notat un augment important dels usuaris del seu servei des de l'inici de la pandèmia. A banda d'assumir els usuaris de Càritas, també han notat un augment del 20% de persones que s'adrecen al seu servei. En total, Creu Roja d'Argentona atén 157 famílies, el que significa unes 475 persones de les quals 150 són menors d'edat. Aquestes xifres "van fluctuant" segons explica el president de Creu Roja d'Argentona, Dosrius i Òrrius, Pep Valentí, ja que van notar una mínima davallada al setembre, "quan algunes persones es van incorporar a treballar".

La major part d'ajuts que atorga Creu Roja són de suport alimentari però també recolzen les famílies amb material escolar o atenció a la gent gran. Totes aquestes tasques les duen a terme gràcies als voluntaris, que també han augmentat significativament. Durant uns mesos es va haver de prescindir dels voluntaris de més edat, ja que suposava un risc per a la seva salut, i aleshores és quan van respondre els joves de la vila. Pep Valentí agraeix la "col·laboració del jovent, que ens ha respost i se'ns ha ofert voluntàriament per ajudar-nos".

Podeu escoltar l'entrevista a Pep Valentí, president de Creu Roja d'Argentona, Dosrius i Òrrius:

Publicat el 08.10.2020