Notícies
Publicat el 06.10.2020
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
"El projecte de la biblioteca vol suturar i cosir la ferida des del respecte al passat"
Els responsables de la proposta guanyadora de la nova biblioteca esperen que els argentonins i argentonines es facin seu el projecte.
nova biblioteca projecte

Ja fa una setmana que els vidres exteriors de la Biblioteca Municipal Joan Fontcuberta i Gel, mostren les propostes finalistes per a la construcció del nou edifici. La proposta guanyadora és obra dels despatxos Sumo Arquitectes i Taller 9s Arquitectes, amb els quals ha pogut parlar Ràdio Argentona. Els dos equips tenen àmplia experiència en el disseny d'equipaments públics i la suma d'esforços ha donat com a resultat la proposta guanyadora, un edifici nou que s'inserirà en el buit existent al centre del nucli antic. El responsable de Taller 9s Arquitectes, Oriol Cusidó, és conscient que l'indret és sensible des del punt de vista urbà i patrimonial però espera que els argentonins i argentonines mirin “cap al futur” i es “vagin fent seu” el projecte. “Es tracta de solucionar aquest buit, aquesta ferida” provocada per l'enderroc de Can Doro i Cal Guardià i “suturar-la i cosir-la des del respecte al passat” sentencia Cusidó.

El disseny guanyador per a la futura biblioteca serà un punt de partida que caldrà desenvolupar conjuntament amb el consistori. De fet, el jurat del concurs va considerar que les característiques del treball guanyador permeten revisar alguns aspectes sense perdre l'originalitat de la proposta.

El proper Cap de Creus us oferirà un extens reportatge en el qual els mateixos arquitectes expliquen els detalls del projecte de la nova biblioteca.

Podeu consultar totes les propostes que van participar al concurs d'idees.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800