Ajuntament d'Argentona

Aquest cap de setmana es va estrenar el portal www.argilla.cat, on es poden veure els treballs i peces d'expositors així com diverses activitats de promoció i dinamització de la fira i el Museu del Càntir

En un any marcat per la pandèmia, la fira Argillà Argentona s'ha reinventat per poder acostar, un any més, la ceràmica a tots els seus seguidors. Amb aquest objectiu ha nascut aquest passat cap de setmana la nova fira virtual Argillà Argentona al web www.argilla.cat on ara i, ja de forma permanent i des de qualsevol lloc del món, s'hi poden visitar molts dels expositors que participen anualment a la fira presencial i les seves obres, així com veure online diferents activitats divulgatives com les demostracions de terrissa, cuites de ceràmica i visites  al museu i les exposicions. Tot això en tres idiomes: català, castellà i anglès.

Cal destacar el fet innovador que suposa una fira de ceràmica en format virtual, ja que es tracta de la primera fira d'aquestes característiques i obre un nou camí en el món del fang. D'altres fires com Argillà Faenza (Itàlia) i Argillà Aubagne (França) han lloat la iniciativa i s'estan plantejant introduir també aquest nou format.

El màxim objectiu que d'aquesta nova iniciativa és poder donar la màxima difusió a la ceràmica i a la pròpia fira. L'Argillà virtual ha vingut per quedar-se i caminar paral·lela amb la fira Argillà Argentona presencial que se celebra anualment a principis de juliol. Conscients de les dificultats de vendre productes ceràmics online, el mon virtual obre la possibilitat de donar a conèixer terrissers i ceramistes d'arreu del món a traves de les xarxes i aconseguir de mica en mica que els expositors s'animin a participar també virtualment des del web de la fira.

Durant aquest cap de setmana s'ha pogut constatar un augment de visitants a les xarxes socials de Facebook, Twitter, Instagram i Youtube del Museu del Càntir d'Argentona i de la fira, cosa que anima els organitzadors a seguir participant activament en els continguts digitals.
 
Pel que fa a la nova web d'Argillà www.argilla.cat la durada mitjana dels visitants a cada sessió ha estat de 6 minuts, indicador significatiu de l'interès per navegar-hi. S'han visualitzat a prop de 4.000 pàgines durant aquests tres dies d'estrena de la web. I la procedència dels visitants ha estat d'arreu del món.

Publicat el 29.09.2020