Notícies
Publicat el 21.09.2020
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Compte enrere per la Fira virtual Argillà Argentona
Argillà Argentona
A partir d'aquest divendres 25 de setembre es podran veure els treballs d'expositors i activitats divulgatives a www.argilla.cat

El Museu del Càntir estrena aquest divendres 25 de setembre Argillà Argentona – Fira Virtual de Ceràmica, un espai on es desenvoluparan, via online, gran part de les activitats de la fira presencial que celebrem anualment pels carrers d'Argentona i que enguany ha hagut de suspendre el seu format tradicional a causa de la crisi sanitària de la Covid-19.

L'espai virtual es podrà trobar al web www.argilla.cat, on s'hi trobaran gran nombre dels expositors que assisteixen anualment a la fira, amb la seva oferta ceràmica, així com vídeos on es mostren diferents aspectes de l'ofici de ceramista filmats expressament per a l'ocasió, com una cuita amb la tècnica del rakú, o demostracions de terrissa tradicional a càrrec del terrisser Josep Matés, una trepitjada de fang i una visita virtual al museu.

Es podrà assistir en directe, a través del canal de Facebook  a la inauguració de l'exposició Recorreguts del ceramista català reconegut internacionalment Carles Vives, autor convidat a exposar al Museu del Càntir amb motiu de la fira d'enguany. Aquesta exposició es podrà visitar presencialment a la sala d'exposicions temporals del museu fins l'1 de novembre, tot i que també hi haurà una versió en línia al web de la fira.

Les activitats de la fira virtual es difondran per les xarxes socials del museu: Facebook, Twitter, Youtube i Instagram durant tot el cap de setmana del 25, 26 i 27 de setembre, i el lloc web serà permanent i disponible en tres idiomes: català, castellà i anglès durant tot l'any, de manera que es passa de tenir una fira només en un cap de setmana a una fira permanent i, a més,  accessible des de qualsevol lloc del món a través d'internet.

Com s'ha dit, la realització d'aquesta fira virtual ha estat motivada per la situació sanitària que viu el món arrel de la Covid-19, però el Museu del Càntir d'Argentona, com a organitzador de l'esdeveniment, creu que també és una gran oportunitat per a fer créixer la fira i donar-li una dimensió més universal. L'esdeveniment compta amb el suport de l'Ajuntament d'Argentona, d'Artesania Catalunya (CCAM) de la Generalitat, de la Diputació de Barcelona i també de diverses empreses locals que des de fa anys que patrocinen l'esdeveniment.

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800